VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2013-04-19
photo


Silver bull eller bear
På kort sikt stiger trenden i silver, på lite längre sikt faller den och på lång sikt ser vi en vanlig dipp i en köparstyrd marknad.

 

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/78uydrgsetgdg.gif

Spekulanternas position enligt statistik från CFTC

Spekulanterna
Förra veckans statistik från CFTC visade att större aktörer har en neutral position i silver. Trenden är dock att de säljer då de minskat sina köpta innehav till en net short position.

Vad detta innebär är att vi har nya köpare om priset skulle vända upp, en grupp aktörer som skulle kunna ge stöd åt en stigande trend. Men det betyder inte köpläge, det är inte troligt att hedgefonderna börjar köpa mot trenden, de brukar gå med priset och därför är det intressant att köpa först om vi får en högre topp (just för att så många fler då blir intresserade och köper).

Statistiken från CFTC kan i dag tolkas som riktig negativt eftersom antalet öppna kontrakt stiger kraftigt samtidigt som silverpriset noterar lägre lägsta. Intresset för silver ökar samtidigt som priset rasar.


http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading_1839.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Vår senaste sättupp i silver var en blankning på utbrott, vilket vi tog upp i tidigare analys.

Nu har vi en lägre lägsta och bekräftelse på att trenden är negativ, det är därmed dags att trejda rekyler.

Längst till höger i grafen har vi markerat ut veckans Henry Boy-sättupp. Denna trejd är extra intressant eftersom rekylen upp kan komma att bli kraftig. Men återtar säljarna kontrollen är det fritt från närliggande stöd inunder.


http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading_1840.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
Henry Boy-sättuppen var på kort sikt. På lite längre sikt är rekylen upp värd att sälja blankt på, om kursen når 18 EMA.

Vi har då åter igen en säljsättupp enligt BT-kanalen. Hur länge trenden kommer att pågå funderar vi inte så mycket på, det är viktigare att följa den så länge den är stark och har momentum.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading_1841.png

Månadsgraf

Långtidsgraf
För inte så länge sedan verkade $20 osannolikt för många, lika långt borta som $10 i dag är!

Nästa stöd i silver ligger just vid $20 och därför är det mest troligt att dagstrenden har lite mer att ge, när rekylen upp är avklarad.

Det finns alltså potential för både långsiktiga och kortsiktiga affärer i silver. 

Rekommendation
Följ trenden!

På kort sikt har vi en Henry Boy att trejda och på längre sikt gäller sälj blankt på rekyl. Ser man till månadsgrafen, den riktigt låga trenden, har vi en rekyl ned mot en stigande trend.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 Nästa Sista Sid 1 av 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
 
 
 
 
 
 
Annons