VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2016-07-04
photo


Marknaderna brusar upp
FTSE 100 når en ny högre topp, silver rusar och mindre utsäde av bomull kan snart ge köp.

Krönika från helgens VM Update, läs den före publicering på sajten, registrera dig för vårt kostnadsfria veckobrev här!

 

Första vågen efter  brexit blev ned och andra upp. Inte så många har hunnit att notera en högre topp i det London baserade indexet FTSE 100. Lagom när vi fick veta hur dåligt en exit är för marknaden tvärvände den och vi har nu högre toppar.

Än så länge är det bara i FTSE 100 som tagit sig upp mot en högre topp men de amerikanska börserna är hack i häl, inte långt från att ta sig upp mot högre högsta. Det är bara en vecka sedan vi skrev om en indexslakt och att det mesta såg mörkt ut. Europeiska index som DAX, CAC, OMXS30 har dock fortfarande mycket kvar att bevisa innan de skiftar till positivt.

Positivt eller negativt, brexit kunde ha dragit igång en lavin med säljorder som utlöste en ny bear-marknad efter många år i stigande trend. Det behöver inte vara brexit som orsakar en nedgång på 4-6 månader men det skulle kunna vara startskottet för en serie med event som får marknaden på fall, och än så länge är det inte helt uteslutet att vi står inför fortsatt nedgång.

Det är inte bara aktiemarknaderna som börjat svänga. Volatiliteten sprider sig men det är inget negativt, för oss som tekniska handlare innebär det istället möjligheter. I guld och silver har hedgefonder och större aktörer fortsatt att köpa till en redan stor nettolång position.

CFTC rapporterar att antalet öppna guldkontrakt nådde en ny högre topp på 854 547 st. Att intresset för guld varit högt i år och att professionella spekulanter fortsätter att köpa hysteriskt vecka efter vecka, kan ses som en indikation om att oroligheterna är här för att stanna ett tag.

Om råvaror skall upp eller ned, dollarn stärkas eller försvagas, är inte lätt att lista ut. Just nu både stärks och försvagas dollarn samtidigt som vi ser råvaror trenda både upp och ned.

Spannmålspriserna är på väg ned och vete är i fritt fall. Också köttpriser är med söderut. Ädelmetallerna har dock etablerat stigande trender. Guld, silver, palladium och platina är helt köparstyrt. Starkast är silver som rusar hejdlöst till nivåer från januari 2015. Just nu utklassar silver guldet. Guld/silver-ratio har inte varit så låg på 13 månader. I koppar har vi ingent trend alls utan tveksamma rörelser i en mycket bred handelsregion.

Priset på socker rusar likt silver mot högre högsta. Under veckan som gick nådde priset nivåer från oktober 2012.

En spikrak uppgång kan dock komma att följas av en lika snabb nedgång redan under de närmsta dagarna när Brazilian Sugarcane Industry Association (Unica) presenterar sin rapport om hur stora skador regniga värderförhållanden orsakat.

Uppgången i priset har förklarats med just mycket regn i Brasilien, vilket orsakat förseningar av skörden men också ökar osäkerheten om vägarnas förhållanden. För mycket regn kan leda till att man inte få ut skördarna till hamnarna, utbudet minskar och priset stiger.

Socker bör man redan vara inne i. En marknad intressant i dag, före det att den skapat rubriker är bomull. Ökad landareal för sojabönor i USA har inneburit att lantbrukare planterat ut mindre bomull, vilket kan komma att minska utbudet. Lägg därtill också att ofördelaktiva väderförhållanden i delar av USA har orsakat förseningar av utsädet.

Priset är sedan fast i en liten flagga, en konsolidering som går bra att handla med tekniska modeller. Bryter kursen upp mot en högre topp går det bra att köpa med stöd från både väder och vind samt det tekniska.

Klicka här
för en graf på bomull!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa Sista Sid 1 av 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
 
 
 
 
 
 
 
Annons