VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2013-09-09
photo


Vad gör hedgefonderna i råvaror just nu?
Större spekulanter har åter börjat köpa råvaror som guld, silver, kött, olja och sojabönor. Pristrenderna är stigande och värda att följa.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev.png

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/ergdfbrd.jpg

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__178.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__201.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/guld332rwef.gif


Guld

På kort sikt stiger åter igen guldtrenden. Köparna styr och trendföljare bör vara inne i köpta positioner. På lite längre sikt, veckografen, har vi dock lägre lägsta, vilket innebär att blankning är extra intressant den dagen vi ser att dagstrenden ger vika och säljarna tar över även på kort sikt.

Större spekulanter har de senaste månaderna köpt guld, ökningen till deras det lång position är betydande, något som ger starkt stöd åt trenden.

Att också antalet öppna kontrakt ökat, trendar upp med priset, är också det positivt eftersom fler aktörer blir inblandade. Man kan säga att uppgången i guld har volymstöd. 

Den övre grafen visar att över 50 procent av hedgefondförvaltarna tror på ett högre guldpris inom sex månader.

Läs denna krönika för en förklaring av större spekulanter!

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__179.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__200.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/silver34254ter.gif


Silver

I silver hade vi en köpsättupp baserat på utbrott för någon månad sedan, vilket vi skrev om i ett morgonmöte men även twittrade ut.

Nu har vi en rekyl ned mot en starkt stigande trend. Trenföljare bör ligga lång likt i guldet. I både silver och guld kan man nu gå lång enligt vår handelsmodell BT-kanalen. Köpsignalen fick vi när 18 EMA träffades, se grafer ovan.

Större spekulanter har ökat kraftigt i silver den senaste tiden. De har gått från net short till en betydande net long position. Det är dock inte så positivt som man kan tro.

Antalet öppna kontrakt (Open Interest) sjunker, vilket visar på minskat intresse för silver. Det håller oss dock inte från köp på rekyl med den starkt stigande trenden enligt BT-kanalen.

http://borstjanaren.se/images/twitter077.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__180.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/copperwra43werf4.gif


Koppar

Den kortsiktiga trenden i koppar är stigande men tveksam. I tidigare morgonmöten har vi gått igenom en köpsättupp baserad på rekyl.

Men det är först om majtoppen passeras som det blir riktigt positivt.

Spekulanternas intresse har minskat två veckor i rad samtidigt som antalet öppna kontrakt dalar. Den neutrala bilden bekräftar den tekniska trenden.  

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__194.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/crude234rtsedfjml.gif


Råolja

Under många år har råolja rört sig sidledes utan en stark hållbar dagstrend. Möjligen kan det bli ändring på det nu!

Större spekulanter har köpt stor samtidigt som antalet öppna kontrakt skenat det senaste året. Större välinformerade aktörer har en rekordstor position i råolja samtidigt som priset rör sig upp mot högre högsta. Detta kan ses som riktigt negativt OM priset vänder ned och vi får en lägre lägsta, eftersom om trenden skfitar till fallande har vi en stor grupp som ligger fel och måste ut ur marknaden.

Men än så länge bekräftar spekulanternas position den tekniska pristrenden. Både rekylhandlare och den som trejdar utbrott bör ligga lång, sättupper vi twittrat ut och skrivit om i våra morgonmöten.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__195.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/naturgas133wredfi.gif


Naturgas
Medan oljan trendar upp har naturgas rört sig ned. Tidigare har naturgas rört sig upp när oljan uppvisat svaghet. Korrelationen mellan de båda har inte varit normalt de senaste åren.

Det tekniska läget för naturgas är negativt, trendföljare bör ligga kort tills julihögsta passeras.

Större spekulanter har en neutral position, de har just skiftat från net short till net long.

http://borstjanaren.se/images/twitter077.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__196.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/majs32534trfgjkl.gif


Majs
Majs trender ned i en fallande dagstrend. De senaste veckorna har vi sett att större aktörer återköpt stora delar av deras net short position samtidigt som antalet öppna kontrakt dalat. Rekylen upp i dagsgrafen är således relaterad till återköp av korta positioner snarare än ett riktigt köpintresse, vilket ger oss en neutral bild.

MACD-histogrammet visar på minskat intresse hos säljarna. En positiv divergens säger oss att nedgången till den senaste bottnen inte gick likna snabbt som tidigare och därmed bör man avvakta med att ta nya positioner.

Noteringar över augustibotten ger oss en fin köpsignal baserat på ett tekniskt trendskifte där kursen går upp mot en högre topp efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare botten.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__197.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/vete1243t5redfolk.gif


Vete

I vete är dagstrenden lite starkare än majs och spekulenterna ligger tungt i blankade positioner. Att antalet öppna kontrakt minskar bekräftar dock inte nedgången.

Det tekniska läget just nu är återtest av tidigare botten. Det är därmed för sent att sälja vete blankt, tajmingen är inte den bästa.

Följer man trenden har det funnits ett flertal attraktiva rekylsättupper att agera på de senaste månaderna.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__198.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/sojabonor2545rtfhnl.gif


Sojabönor

Skall man blanka spannmål är det vete (tajmingen är dock inte den bästa nu) och skall man köpa är det sojabönor som gäller. Sojabönor uppvisat en relativ styrka samtidigt som antalet öppna kontrakt ökat kraftigt och större aktörer och hedgefonder köpt stort.

Trejdar man BT-kanalen kunde sojabönor köpts mot slutet av förra veckan när 18 EMA trestades. Får vi ett nytt test utan att vi får en högre högsta före, går det bra att köpa för den som missade första tillfället.

Motstånden ovanför är få och svaga, varför det är upplagt för fortsatt rally. Detta är inte en makrnad att blanka, här bör man ta rygg på större aktörer och gå lång.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__199.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/leanhogs3245erdfj.gif


Lean Hogs

Priset på amerikanskt kött är rekordhögst men det hindrar oss inte från köp. Just nu har vi en högre högsta efter utbrott upp från en flagga. Både utbrottet och den efterföljande rekylen där tidigare motstånd återtestades som stöd kunde trejdas.

Missade man utbrottstrenden och rekylstättuppen kommer nästa tillfälle om kursen nu åter skulle rekylera ned mot 18 EMA.

Sedan början av året har hedgefonder köpt stort i lean hogs samtidigt som antalet öppna kontrakt ökat stadigt. Detta är en trend väl värd att följa.

 

http://borstjanaren.se/images/twitter077.png

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa Sista Sid 1 av 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
 
 
 
 
 
 
 
Annons