VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2014-02-07
photo


Electrolux – en värld av blankningsmöjligheter
Ny lägre lägsta i Electrolux öppnar upp för rekylhandel.

 

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/ddddde3.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys Chart Courtesy of MetaStock

Trendlinjeanalys
Det senaste halvåret har inte bjudit på många glada överraskningar för köpare i Electrolux utan kursen har fallit med drygt 25%. Senast i raden av besvikelser stod årsbokslutet, som att döma av placerarkollektivets reaktion inte tycks ha varit någon munter läsning.

Som tekniska handlare är vi mer intresserade av vad som sker i prisgrafen än vad som sägs i rapporter. Rent tekniskt innebar kursfallet i samband med bokslutet att en viktig teknisk stödnivå (röd linje i grafen) bröts och att en ny lägre lägsta kunde noteras. Dagstrenden är därmed återigen bekräftad som fallande.

 http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png
Utbrottshandlare bör redan vara instoppade i blankade positioner och snart kan även rekylhandlare få en chans till entré.

Kursen vänder nu upp efter att ha noterats nedanför den undre fallande trendlinjen i kanalen, vilket vittnar om ivriga säljare. Aktien är översåld i dagsläget och tajmingen för entré är usel.

Köp är inte att tänka på förrän vi har sett noteringar över 170 kr, vid den gröna linjen i grafen.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/ddddddddaaa.png

Dagsgraf med BT-kanalen Chart Courtesy of MetaStock

BT-kanalen
BT-kanalens trendföljande indikatorer visar att Electrolux nyligen har gått in i säljzon då vi har haft ett medelvärdeskors. Kursen handlas under det nedre kanalbandet samtidigt som MACD-histogrammet visar en djup och bred botten, vilket signalerar att den fallande trenden är väl värd att följa.

Om man trejdar BT-Kanalen ligger entrénivån vid 18 EMA, den vinröda linjen i mitten. Alternativt inväntar man en gaptäppning och gör entré vid återtestet av utbrottsnivån (röd linje i grafen med trendlinjeanalys).

Fördelen med att ta position till ett högre pris när man säljer blankt är att förhållandet mellan förväntad avkastning och risk förbättras medan nackdelen är att man riskerar att missa affären helt om kursen vänder ned innan entrénivån nås.

Den naturliga stoppen ligger över tidigare rekyltopp, vid den gröna linjen i grafen med trendlinjer, och dit kan avståndet bli stort. Ett alternativ är att använda sig av en ATR-stopp för att positionsstorleken inte ska bli alltför liten, men då med risken att bli utstoppad i onödan.

 http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/ddddddeqadweq.png

Veckograf med stöd och motstånd Chart Courtesy of MetaStock

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd- och motståndsområden ser vi att ELUX nu befinner sig i ett område som inte har testats på en tid, och då kan det gå fort.

Det närmaste stödet och samtidigt första målet för blankade positioner ligger vid 125 kr. Därefter kan vi blicka mot hundralappen jämnt.

Rekommendation
Sälj blankt på rekyl!

Entré kan göras vid 18 EMA. Värdet på 18 EMA kan följas i BT Charts!

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons