VECKA 12
Tisdag
19
Mars
BT-annons
2014-03-18
photo


Euron kvar på höga nivåer i väntan på Yellen
EUR/USD forcerade nyligen ett starkt motstånd och kan köpas på rekyl

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/qqqqqqawsadcfrte45ytg.jpg

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
För knappt två veckor sedan fick den europeiska centralbanken (ECB) med Super Mario Draghi i spetsen euron att skjuta i höjden mot dollarn.

ECB klargjorde då att de inte ändrar den förda inriktningen på penningpolitiken, trots en del högt ställda förväntningar om nya stimulansåtgärder. Vanligtvis brukar nya stimulanser från centralbanker innebära en försvagning av den egna valutan.

På motsvarande sätt kan frånvaron av stimulanser bidra till en förstärkning av den egna valutan, om marknadsaktörer hade förväntat sig åtgärder och redan prisat in dem i valutakursen.

Att ECB inte valde att presentera nya stimulansåtgärder tolkades alltså av valutamarknaden som att euron hade utrymme att förstärkas mot andra valutor, inklusive mot US-dollarn.

I grafen ovan ser vi att euron steg i värde mot US-dollarn i samband med ECB:s besked. Det fanns tillräckligt med kraft i rörelsen för att forcera ett starkt motstånd, vid den gröna linjen, som testats ett par gånger tidigare.

Enligt den senaste tekniska sättuppen kunde utbrottshandlare alltså köpa valutaparet EUR/USD på utbrottet upp till en högre högsta.

På onsdag kväll svensk tid håller Fed-chefen Janet Yellen presskonferens i samband med Feds räntebesked. Fram tills dess bör vi räkna med avvaktande rörelser i valutaparet.

 

 

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/qqqqqqqq132e.jpg

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
Om vi lägger på de trendföljande indikatorerna enligt BT-kanalen ser vi att kursen ligger i köpzon och nyligen har handlats över det övre kanalbandet samtidigt som MACD-histogrammet är med upp med en ny hög och bred topp.

Vi har alltså allt vi behöver för att köpa nästa rekyl ned mot 18 EMA, den vinröda linjen i mitten.

Vi ser också att valutaparet EUR/USD har varit ganska svårtrejdat de senaste månaderna, med djupa rekyler samtidigt som trenden för det mesta har pekat upp. Det kan därmed vara klokt att ge valutaparet ordentligt med utrymme att ta ut svängarna.

Den naturliga nödutgången ligger under tidigare rekylbotten, vid den röda linjen i grafen med trendlinjer.  

 

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/qqqqq32r4fvd.jpg

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd och motstånd ser vi att EUR/USD i samband med utbrottet noterade en ny fleramånadershögsta.

Vi kan också se i grafen att valutaparet nu befinner sig i ett område där det är fritt från starka motstånd.

Det är med andra ord relativt fritt fram till nästa motstånd.

Rekommendation: Köp rekyl!

Entré kan göras vid 18 EMA. Följ värdet på 18 EMA i BT Charts.

Valutaparet EUR/USD går bra att trejda via AvaTrade, tidigare AvaFX. Nya kunder till AvaTrade erbjuds fri entré till Börstjänarens VIP-klubb!

Alternativt kan man trejda EUR/USD med ETF:en FXE (CurrencyShares Euro Trust). I dagens sättupp vill vi då köpa FXE. En ETF handlas på samma sätt som en aktie.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 Nästa Sista Sid 1 av 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
 
 
 
 
 
 
 
Annons