VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2014-04-02
photo


Brasilien visar upp lite ”Jogo Bonito”
Det brasilianska aktieindexet BOVESPA har haft det tufft under det senaste halvåret men dagstrenden har nyligen skiftat till stigande

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/22222rte44r.jpg

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
ETF:en EWZ (iShares MSCI Brazil), som består av brasilianska large- och mid-capaktier, har rusat de senaste två veckorna.

Rallyt inleddes med ett misslyckat försök att ta ut tidigare botten från januari, vid röd linje i grafen.

Därefter bröt kursen upp över taket i den fallande trendkanalen och vi fick ytterligare en indikation om att trenden tappat i styrka.

Men det var först i och med noteringar över tidigare rekyltopp, vid den gröna linjen i grafen, som vi fick ett klassiskt trendskifte.

Enligt den klassiska tekniska analysen definieras dagstrenden nu som stigande och vi letar primärt efter sättupper där vi köper med trenden.

I dagsläget är EWZ överköpt och vi köper hellre på en rekyl ned mot trenden. Vi kan använda oss av ett modernt tradingsystem som BT-kanalen för att göra entré. 

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/2222dwefew.jpg

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
Dagstrenden i EWZ är bekräftad som stigande efter en stark momentumrörelse upp till en ny högre högsta. Vi kan därmed applicera indikatorerna för BT-kanalen och trejda rekyler.

I grafen ovan med BT-kanalens trendföljande indikatorer är det en positiv bild vi ser där köparna är ivriga.

Vi fick ett medelvärdeskors för ett par dagar sedan och EWZ gick då upp i köpzon. Kursen har handlats över det övre kanalbandet och MACD-histogrammet är med upp med en ny hög och bred topp.

Enligt BT-kanalen har vi ett solklart köp i EWZ på nästa rekyl men det handlar om entré i början av en ny trend som ännu inte är väletablerad.

Söker man en sättupp med lite högre träffsäkerhet bör man söka vidare. Detta är en sättupp med god potential och det kommer med en något högre risk för att ha fel.

Entré kan göras vid 18 EMA eller strax över eftersom det handlar om den första rekylen i en ny trend och då kan vi vara lite aggressiva.

Den naturliga nödutgången ligger under tidigare botten från mars, vid den röda linjen i grafen med trendlinjer.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/22222dddd.jpg

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd och motstånd ser vi att EWZ befinner sig i en långsiktigt fallande trend, där det är gott om motstånd ovanför i grafen.

Samtidigt är potentialen enorm om det vi nu ser är början på en långsiktigt stigande trend, där kursen kan fördubblas vid ett återtest av topparna från 2009/2010/2011.

När vi trejdar BT-Kanalen tar vi hem vinst på halva positionen vid tidigare topp och flyttar upp nödutgången till break even på den andra hälften, som vi sedan stoppar i byrålådan för att försöka fånga en stor rörelse. 

Rekommendation: Köp rekyl!

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons