VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2014-06-05
photo


Netflix på väg mot ny all-time-high?
Dagstrenden i Netflix har nyligen skiftat till stigande och det är fritt fram att köpa nästa rekyl

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys

Netflix hade en tuff vår där aktiekursen tappade drygt 30% under två månader. Men efter att säljarna i maj misslyckades med att ta ut tidigare botten har kursen rusat.

Dagstrenden är åter bekräftad som stigande efter ett klassiskt trendskifte. Då letar vi framförallt efter sättupper där vi köper med trenden.

Tajmingen för köp är usel i dagsläget. Det är bättre att invänta en rekyl ned mot trenden och göra entré på tillfällig svaghet.

 

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen

Dagstrenden i Netflix är stigande och vi kan därmed applicera BT-kanalens trendföljande indikatorer och trejda rekyler.

Vi fick nyligen ett medelvärdeskors och Netflix gick då upp i köpzon.

Vi kan också se att kursen har etablerat sig över det övre kanalbandet, ett tecken på ivriga köpare, och att MACD-histogrammet samtidigt är med upp med en ny hög och bred topp.

Det är en rejäl momentumhöjning vi ser i Netflix under maj månad, där köparna fullständigt tar kontrollen. Så snart de har lugnat ned sig får tekniska trendföljare chans att köpa.

Enligt BT-kanalens regler har vi alltså ett starkt köp i Netflix på nästa rekyl.

Entré kan göras vid 18 EMA eller strax över eftersom det handlar om den första rekylen efter ett medelvärdeskors och då kan vi vara lite aggressiva.

Den naturliga nödutgången ligger under tidigare rekylbotten i maj, vid den röda linjen i grafen med trendlinjer. Avståndet till den naturliga nödutgången kan bli ganska brett och då är ett alternativ att använda en ATR-stopp.

 

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd

I veckografen tar vi ut stöd och motstånd.

Netflix befinner sig på höga höjder efter de senaste årens kraftiga uppgång. De flesta som har köpt ligger med vinst och säljarna är få och svaga.

Vi ser att det är förhållandevis fritt i grafen ovan. Närmaste motstånd ligger vid tidigare topp, dvs. vid all-time-high, och här ligger vårt första mål.

Därefter är det fritt från starka motstånd. 

Rekommendation:

Köp rekyl!

Entré kan göras vid 18 EMA eller strax ovanför. Följ 18 EMA i BT Charts.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons