VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2014-06-19
photo


Yellen ger svar på tal
Onsdagens räntebesked från Fed innehöll inga överraskningar samtidigt som Yellen gav svar på tal

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

Under onsdagen kom Federal Reserve med räntebesked och Yellen gav samtidigt centralbankens syn på den amerikanska ekonomin och prisutvecklingen. Fed lämnar räntorna oförändrade och minskar samtidigt tillgångsköpen, helt i linje med marknadens förväntningar.

Under presskonferensen kommenterade Fedchefen Yellen den senaste tidens utveckling i inflationstakt och arbetslöshet. En del marknadskommentatorer hade inför Fed-mötet målat upp en bild av att kombinationen av en högre inflationstakt och en snabbare nedgång i arbetslösheten än väntat skulle kunna få Fed att börja höja räntan tidigare än vid mitten av 2015.

Yellen i sin tur valde att inte avvika från Feds linje och avfärdade den senaste tidens inflationsstatistik som ”brusig”. Fedchefen menade vidare att nedgången i arbetslösheten till viss del kunde förklaras av avskräckta arbetssökande som utgått ur statistiken över jobbsökande, men som skulle återkomma som arbetssökande så snart förutsättningarna på arbetsmarknaden förbättrades.

Fedchefen lugnade alltså marknaden på båda punkter och upprepade Feds ståndpunkt att räntorna kommer att hållas på låg nivå, även om arbetslösheten skulle falla ytterligare. Börserna gladdes över beskedet men i övrigt blev det måttliga reaktioner. 

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons