VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2014-06-23
photo


Guldläge i Royal Gold
Royal Gold på 52-veckorshögsta i starkt stigande trend

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Royal Gold (RGLD) är som namnet antyder ett företag som sysslar med förvärv och förvaltning av royalties från ädelmetaller. Bolaget bedriver alltså ingen egen gruvdrift utan investerar i gruvprojekt och erhåller royaltyintäkter.

Royal Gold har efter tre månaders konsolidering åter hittat momentum och kursen har stigit rejält under juni. Nyligen passerades tidigare topp och dagstrenden bekräftades därmed som stigande.

Vi kan således använda BT-kanalens indikatorer för att tajma entrén vid nästa rekyl ned.

 

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
BT-kanalens trendföljande indikatorer visar en bild av desperata köpare som drivit kursen långt över det övre kanalbandet. MACD-histogrammet bekräftar trendstyrkan med en hög och bred topp.

När köparna väl har lugnat ned sig ges rekylhandlare eventuellt en chans att göra entré. Men först vill vi se tillfällig svaghet, dvs. en rekyl ned mot den stigande trenden.

Entrénivån när man trejdar BT-kanalen ligger vid 18 EMA, den vinröda linjen i mitten, där vår handelsmodell anser att tajmingen för entré är god.

Eftersom det rör sig om den första rekylen efter ett medelvärdeskors går det bra att vara aggressiv och köpa något ovanför 18 EMA. Första rekylen i starka trender blir sällan så kraftig att den når ända ned till 18 EMA.

Den naturliga nödutgången ligger under tidigare rekylbotten från slutet av maj, vid den röda linjen i grafen med trendlinjer. Avståndet dit kan bli relativt stort men samtidigt är potentialen i affären god. Ett alternativ är att använda en tajtare ATR-stopp. Samtidigt är då risken att bli utstoppad i onödan betydligt större.

 

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd- och motståndsområden ser vi att Royal Gold befinner sig på 16-månadershögsta.

Aktien har just brutit upp över tidigare topp och kursen befinner sig i ett område som är relativt fritt från starka motstånd.

Först strax över $80 möter närmaste motståndsområde upp och dit kan det alltså gå fort. Därefter är det åter relativt fritt ända upp till all-time-high, vid $100.

Rekommendation
Köp rekyl!

Entré kan göras strax över 18 EMA.

 

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons