VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2014-06-26
photo


Yahoo! tar sats för upp- eller nedgång
Yahoo! konsoliderar i en handelsräjong men kan snart bli aktuell för en ny trend, upp eller ned.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/1111187tg.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys Chart Courtesy of MetaStock

Trendlinjeanalys
Yahoo! Inc har tappat omkring 20 procent av värdet sedan toppen strax under $42 i januari.

Uppgången sedan slutet av 2012, då aktien bröt upp över $19 efter en flerårig konsolidering, uppgår trots fallet till omkring 75 procent. I veckografen ser vi alltså inget annat än en måttlig rekyl.

Mellan januari och april bildade priset lägre toppar och lägre bottnar, en fallande dagstrend. Därefter har aktien konsoliderat sidledes inom den fallande trendkanalen, strax ovanför ett stödområde.

Det går inte att säga om vi har med en fortsättningsformation att göra, dvs. att aktien bryter ned under tidigare bottnar, vid röd linje i grafen, eller om det är en bottenformation som leder till uppgång.

Vid ett brott ned under tidigare bottnar bekräftas dagstrenden som fallande. I så fall kan vi eventuellt få en blankningssignal enligt BT-kanalen, men då vill vi först se kursen falla ytterligare en bit ned med lite momentum.

Skulle kursen istället stiga och bryta upp över tidigare toppar, vid den gröna linjen i grafen, skiftar dagstrenden till stigande och vi kan då börja köpa på utbrottet. Samtidigt är det läge att göra exit på befintliga blankade positioner.

Rekommendation 
Behåll blankade positioner. Avvakta med nya positioner. Köp gäller om kursen stiger över tidigare toppar, vid grön linje i grafen.

 

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons