VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2014-07-08
photo


Fritt fram i Lundin Mining
Lundin Mining bryter upp i område med få och svaga motstånd.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
För en dryg månad sedan noterade vi att Lundin Mining gjorde ett tredje försök att ta ut ett viktigt tekniskt motstånd vid 36-kronorsnivån, som under några år hållit tillbaka köparna, och för en vecka sedan noterade vi att Lundin Mining stod vid ett avgörande läge.

I våra tidigare analyser har vi noterat att Lundin Mining blir riktigt intressant att hålla lång om motståndet vid 36 kr skulle tas ut, eftersom området ovanför inte har testats på några år och är relativt fritt från starka motstånd.

Efter att ha hämtat andan under några veckor forcerade LUMI motståndet med kraft och har därefter rusat.

Som vi ser i veckografen med stöd och motstånd är det relativt fritt ända upp till 57 kr. Tidigare motstånd vid 36-kronorsnivån agerar nu stöd.

 

Dagsgraf med trendlinjeanalys och BT-Kanalens släpande nödutgång

Trendlinjeanalys
dagsgrafen med trendlinjer ser vi att Lundin Mining stiger i en etablerad trend. I och med utbrottet upp över 36-kronorsnivån steg samtidigt kursen upp över taket i den stigande trendkanalen. Det är alltså mycket ivriga köpare i farten.

Lundin Mining ingår i Börstjänarens kanalportfölj sedan köpsättuppen i februari. Vi kunde ta hem vinst på en del av positionen i april, när tidigare topp återtestades, samtidigt som vi flyttade upp nödutgången på den andra delen till entrénivån (dvs. ”break even”).

Vi följer nu del två av positionen upp med en släpande stopp, den heldragna, tunna röda linjen i grafen.

Den släpande stoppen som används i Kanalportföljen syftar till att försöka fånga stora rörelser i marknaden som kan pågå i flera månader. Den marknad som trejdas ges utrymme att trenda upp eller ned, utan att stoppa ut oss vid normala svängningar.

Kanalportföljens släpande stopp tar hänsyn till volatiliteten (ATR) i varje marknad. Det här är en stor fördel jämfört med t.ex. en 20-dagarslägsta/högsta som släpande stopp, eftersom volatiliteten kan skilja sig markant mellan olika marknader och över tid i en och samma marknad.

Vi använder den släpande stoppen enbart för den andra delen av vår position. I första steget, vid återtestet av tidigare topp, tar vi hem vinst på del ett och flyttar samtidigt upp stoppen för del två till entrénivån (dvs. ”break even”). Vid det här tillfället ligger den släpande stoppen under entrénivån.

Om priset på aktien fortsätter upp kommer den släpande stoppen så småningom att ta sig upp över entrénivån och då når vi steg två, dvs. den släpande stoppen tar över och följer med priset upp på behörigt avstånd.

Den släpande stoppen inkluderas i Börstjänarens add-on till Metastock (läs mer här!).

 

Dagsgraf med BT-kanalen add-on

BT-kanalen
I grafen ovan med BT-kanalens indikatorer ser vi att det är desperata köpare i Lundin Mining.

Kursen har etablerats långt över det övre kanalbandet och MACD-histogrammet bekräftar trendstyrkan med en ny hög och bred topp. Det är alltså fritt fram att köpa nästa rekyl i Lundin Mining.

För den som vill trejda enligt BT-kanalens regler utgörs entrénivån av 18 EMA, den vinröda linjen i mitten.

Att entrénivån ligger vid 18 EMA innebär inte att vi tror att kursen vänder vid den nivån. Enligt vår handelsmodell är aktien köpvärd vid 18 EMA. Det är inte ovanligt att en normal rekyl fortsätter ned lägre än till vår entrénivå innan det vänder upp igen, vilket framgår i grafen ovan.

Nödutgången placeras helst under tidigare rekylbotten från juni, eftersom man då slipper att bli utstoppad i onödan. Det kan bli en bred stopp och man kan istället använda sig av en ATR-stopp som alternativ. Men då ökar samtidigt risken att bli utstoppad i onödan.

Rekommendation
Köp nästa rekyl!

Entré kan göras vid 18 EMA. Följ värdet på 18 EMA i BT-Charts.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 
Börstjänaren

1 2 3 4 Nästa Sista Sid 1 av 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
 
 
 
 
 
 
 
Annons