VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2014-07-09
photo


Toppen nådd i Boeing?
Boeing vänder ned efter en lägre topp i veckografen och går ned i säljzon i dagsgrafen.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
Boeing faller från en lägre högsta i veckografen. När vi förbinder topparna från januari och juni i prisgrafen lutar den långsiktiga trendlinjen ned.

Vi kan ha att göra med en långsiktig toppformation, som bekräftas om vi får noteringar under tidigare bottnar, vid den övre gröna linjen i grafen ovan.

När man tittar nedåt i grafen är det lätt att bli höjdrädd. Sedan utbrottet upp i början av 2013 har det gått fort uppåt. Det kan tänkas att många köpare paniksäljer om stödområdet kring $122 tas ut.

Första målet för en blankad position kan vi ta ut vid $107, där tidigare topp från 2007 möter upp, och om det kan tas ut siktar vi ned ända mot $77.

Potentialen för en blankning är alltså stor om kursen bryter ned under tidigare rekylbottnar, så eventuell styrka i dagsgrafen är intressant att sälja blankt. 

 

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Tittar vi närmare på den kortsiktiga dagstrenden ser vi att kursen föll rejält i början av året för att därefter konsolidera sidledes och sedan vända upp under våren.

När kursen vände upp och noterade högre bottnar och högre toppar skiftade dagstrenden till stigande. Boeing steg så pass mycket att det stora gap som skapades i slutet av januari täpptes.

En indikation om en svagare dagstrend fick vi i mitten av juni när priset bröt ned genom den stigande trendlinjen (den tunna och streckade blå linjen).

Kursen har därefter noterat en lägre lägsta efter en lägre högsta i dagsgrafen. Dagstrenden har därmed skiftat till fallande och vi kan leta sättupper att sälja blankt.

 

Dagsgraf med BT-kanalen add-on

BT-kanalen
I grafen med BT-kanalens indikatorer ser vi att det korta medelvärdet (18 EMA, vinröd linje) nyligen skar ned under det långa medelvärdet (55 EMA, grå linje).

Medelvärdeskorset innebär att Boeing har gått ned i säljzon och vi letar främst sättupper att sälja blankt.

Både kursnoteringarna under det undre kanalbandet och de låga noteringarna i MACD-histogrammet tyder på att dagstrenden är värd att följa.

Vi ser i grafen ovan att vi för ett par dagar sedan kunde ha sålt blankt, strax under 18 EMA, vid den röda pilen.

Eftersom det handlar om den första rekylen efter ett medelvärdeskors gick det bra att vara aggressiv den här gången och sälja blankt något under 18 EMA.

Nu när kursen återtestar tidigare botten är man lite sent ute med att ta position.

Eventuellt är nästa rekyl också värd att sälja blankt men då måste säljarna först driva kursen ned till en lägre lägsta i ett tillräckligt snabbt tempo. Gör de det, visar det sig i en ny låg botten i MACD-histogrammet, BT-kanalens momentumindikator. 

Rekommendation
Lägg Boeing på bevakningslistan för blankning.


http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons