VECKA 16
Lördag
20
April
BT-annons
2014-07-15
photo


Kopparpriset laddar för nästa våg upp
Köp rekyl i koppar-ETF:en JJC.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/6yht6uyhtr6y54.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
För två veckor sedan noterade vi i en analys att kopparpriset brutit upp till en högre högsta efter en högre lägsta, ett klassiskt trendskifte. Utbrottshandlare kunde börja köpa koppar på utbrottet.

Nu är det rekylhandel som gäller i koppar, dvs. köp på tillfällig svaghet.

För den som inte handlar med terminer finns ett alternativ i ETF:en JJC, som visas i graferna. En ETF handlas på samma sätt som en aktie.

I grafen med BT-kanalens trendföljande indikatorer ser vi bilden av ivriga köpare som fått kursen att etablera sig över det övre kanalbandet. MACD-histogrammet bekräftar trendstyrkan med en hög och bred topp.

Om vi nu kan få en träff av 18 EMA anser vår handelsmodell att tajmingen för entré är god. Det går bra att köpa något över 18 EMA eftersom det är första rekylen efter ett medlevärdeskors.

Nackdelen med sättuppen är att det är långt ned till den naturliga nödutgången som ligger under rekylbotten från slutet av juni.

Ett alternativ är att använda en tajtare ATR-stopp. Då kan man förbättra risk/reward-kvoten men man tar samtidigt risken att bli utstoppad i onödan. Man kan t.ex. placera nödutgången tre gånger ATR under entrénivån. 

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/67y646hyt.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd- och motståndsområden ser vi att det finns ett starkt näraliggande motståndsområde ovanför i grafen, kring $42.

Det hindrar oss emellertid inte från att ta position med trenden så länge den är stark. Ovanför är det fritt fram för nästa våg utan starka motstånd som kan sätta stopp för köparna och vi kan då sikta på $50 som nästa mål.

Blankning är inte att tänka på i dagsläget. Först vid en lägre lägsta blir det intressant att leta blankningssättupper.

Rekommendation
Köp rekyl! Entré kan göras strax över 18 EMA.

En ETF handlas på samma sätt som en aktie.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons