VECKA 16
Tisdag
16
April
BT-annons
2014-08-21
photo


Storbank visar tydlig svaghet efter toppnoteringar
BT-kanalen signalerar blankning av Nordea.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/tgtygrefhytgrfewdt.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
Nordea har visat tydlig svaghet efter toppen i juni. Vi fick inte ens se ett försök till återtest av tidigare topp, vilket är ovanligt efter nya toppnoteringar som sker med tilltagande momentum. Kursen föll istället tillbaka och bildade en formation som liknar en V-topp och har därefter etablerat successivt lägre toppar och bottnar.

I grafen med BT-kanalens indikatorer ser vi att Nordea gick ned i säljzon i mitten av juli efter ett medelvärdeskors. Ett medelvärdeskors är inte en köp- eller säljsignal utan anger endast riktningen för en trejd.

Innan vi tar en position behöver vi se en s.k. momentumrörelse till en högre högsta eller lägre lägsta under tilltagande positivt eller negativt momentum. Därefter gör vi entré i dagstrendens riktning vid en träff av 18 EMA, den vinröda linjen i mitten, där vår handelsmodell anser att tajmingen för entré är god.

I början av augusti fick vi se en s.k. momentumbotten i Nordea, dvs. en lägre lägsta under tilltagande momentum på nedsidan. Att kursen i samband med en momentumbotten handlas under det undre kanalbandet tyder på att säljarna är ivriga.

En träff av 18 EMA utgör vår trigger för en affär och vi fick en trigger under onsdagens handel. Därmed är det fritt fram att sälja Nordea blankt på dagens nivå för 18 EMA, runt 91 kr. 

Den naturliga nödutgången ligger strax över tidigare rekyltopp från slutet av juli, kring 96 kr.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/hy7654gvtr.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd och motstånd ser vi att det är relativt fritt ned till 80 kr, som får bli första målet vid en blankning, och därefter kan man ta sikte ned mot dryga 65 kr. 

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png 

Rekommendation
Sälj blankt!


 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons