VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2014-08-29
photo


Bioteknik visar styrka
ETF:en IBB har nyss noterat en all-time-high och kan köpas på nästa dipp.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/gg3.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
ETF:en IBB (iShares Nasdaq Biotechnology ETF) består av en korg av fina bioteknikbolag som handlas på Nasdaq, t.ex. Gilead Sciences (GILD), Celgene Corp. (CELG), Amgen Inc. (AMGN), Biogen Inc. (BIIB), och Alexion Pharmaceuticals (ALXN) för att nämna några.

Efter en betydande rekyl under våren har köparna åter strömmat till i bioteknikbolag och IBB har handlats inom en stigande trendkanal, med högre bottnar och högre toppar. IBB tangerade för några dagar sedan tidigare all-time-high från februari, även om det var med minsta möjliga marginal.

Liksom Nasdaqbörsen som helhet är IBB överköpt och en rekyl eller konsolidering kan behövas för att hämta kraft innan den stigande trenden åter tar vid. En rekyl mot den stigande trenden i IBB är intressant för rekylhandlaren eftersom tillfällig svaghet bjuder på entrémöjligheter i en marknad där trenden är starkt stigande och motstånden på ovansidan är svaga och få.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/gg2.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
BT-kanalen är en handelsmodell med fyra olika sättupper för handel med eller mot trenden. När vi har att göra med en ung och starkt stigande trend, som i fallet med IBB, letar vi uteslutande efter rekylsättupper att köpa med den stigande trenden. Den som är intresserad av att lära sig mer om BT-kanalens sättupper kan läsa mer här.

I grafen med BT-kanalens trendföljande indikatorer ser vi bl.a. att kursen i samband med att den tidigare all-time-high-nivån tangerades handlades över det övre kanalbandet. Kanalbanden indikerar extremnivåer och noteringar över (eller under) signalerar därmed ett stort köptryck (eller säljtryck).

Tittar vi på MACD-histogrammet, som är en momentumindikator, ser vi att momentum ökade mellan toppen i juli och den senaste. Att både pris och momentum noterar högre toppar är ett krav för att vi ska köpa nästa rekyl ned mot den stigande trenden.

I det här fallet har vi alltså grönt ljus för köp vid tillfällig svaghet i IBB. Trejdar man enligt BT-kanalens regler är det entré vid en träff av 18 EMA, den vinröda linjen i mitten, som gäller. Även om vi inte tror att kursen alltid stannar vid 18 EMA i en rekyl, utgör medelvärdet en ”normal” nivå som är köpvärd i förhållande till noteringarna ute vid kanalbanden.

När vi köper med trenden placeras nödutgången strax under det pris där trenden skiftar till fallande, vilket normalt sett sammanfaller med tidigare rekylbotten. Ibland kan det vara knepigt att avgöra exakt läge för nödutgången och det kan finnas flera möjligheter. Som vanligt gäller att en tajtare nödutgång innebär ustoppningar i onödan, medan luftigare stoppar innebär mindre positioner.

En luftig stopp för IBB kan läggas strax under rekylbotten i augusti, dvs. omkring $246, vid den feta röda linjen i grafen med trendlinjer. En tajtare stopp kan möjligtvis läggas ett par, tre dollar under $265, vid den tunna röda streckade linjen, där det finns ett kortsiktigt strukturellt stöd (dvs. en tidigare topp som sammanfaller med en rekylbotten). Man ska då vara medveten om att chansen för att bli utstoppad i onödan ökar betydligt.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/gg1.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd och motstånd ser vi att det är fritt fram ovanför i grafen. Nästan alla som har köpt ligger med vinst i dagsläget och därmed borde säljarna vara få.

Styrka föder styrka, heter det, och det kan därmed kan det finnas betydligt mer att hämta på uppsidan i IBB.

Rekommendation
Köp rekyl!

Entré kan göras vid 18 EMA.

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons