VECKA 17
Lördag
27
April
BT-annons
2014-08-29
photo


LUV is in the air...
Flygbolaget Southwest Airlines flyger högt och plockas med fördel upp på rekyl innan det landar.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

  http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/gg6.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Flygbolaget Southwest Airlines (ticker: LUV) har sitt nav i Dallas Love Field, Texas. Och visst finns det skäl för aktieägarna att älska LUV! Grafen med trendlinjer talar för sig själv; aktien har mer än fördubblats i pris på mindre än ett års tid.

Köparna har till och med varit så desperata den sista tiden att de tryckt upp aktien över taket i den stigande trendkanalen, som nu agerar stöd.

Trenden ser osannolik ut men vi kan aldrig veta när en stigande trend tar slut. Det kan finnas bränsle till ännu en fördubbling av priset innan LUV tvingas sätta ned hjulen på Dallas Love Field, för att tanka.

Istället för att gissa när en trend tar slut, kan vi istället följa en trend tills dess den tar slut. Handelsmodellen BT-kanalen är en trendföljande modell med enkla och tydliga regler, och BT-kanalen säger att vi ska köpa LUV på nästa rekyl.

 http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/gg7.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
I grafen med BT-kanalens trendföljande indikatorer lyser det blott grönt. Det intressantaste i dagsläget är dock att fokusera på den senaste toppen i pris och den senaste toppen i momentumindikatorn, MACD-histogrammet.

Vi ser tydligt att den senaste toppen i pris bekräftas av en ny och hög momentumtopp i MACD-histogrammet, samtidigt som kursen handlas över det övre kanalbandet. Så här ser det ut när starka köpare är i farten.

För den som vill ta en tur med LUV gäller köp vid en dipp ned till 18 EMA, den vinröda linjen i mitten.

Den naturliga nödutgången, gärna med fallskärm i det här fallet, ligger under tidigare rekylbotten i augusti, kring $27, vid den röda linjen i grafen med trendlinjer.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/gg8.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
Det är i normalt sett i veckografen vi tar ut stöd och motstånd. Den här gången har vi ingen nytta av veckografen, annat än i utbildningssyfte: Styrka föder styrka och vi kan aldrig veta när en stigande trend tar slut.

Den som har försökt sig på att blanka LUV har gjort det svårt för sig själv.

Följ alltså trenden tills priset visar att trenden har skiftat. Det kan bli kostsamt att gissa.

Rekommendation
Köp rekyl!

Entré kan göras vid 18 EMA.

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons