VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2014-09-03
photo


Sätt en slant på Citigroup
Citigroup rör på sig och handlas på mycket spännande nivåer.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Bank- och finanssektorn i USA har vaknat till liv efter en tids dvala. För några dagar sedan uppmärksammade vi ett ökat intresse för Bank of America i en analys och idag tar vi en närmare titt på konkurrenten Citigroup (ticker: C).

Citigroup handlas liksom Bank of America för tillfället mellan årslägsta och årshögsta, vilket innebär att det finns en del stöd och motstånd att ta hänsyn till.

För Citigroups del har den värsta biten redan klarats av i och med att toppen från mars togs ut. Det är nu relativt fritt upp till tidigare topp vid $55.

Dagsgraf med BT-kanalen add-on

BT-kanalen
Dagstrenden i Citigroup är bekräftad som stigande efter en momentumrörelse upp och vi kan därmed lägga på BT-kanalens trendföljande indikatorer och trejda rekyler. 

I grafen ovan ser vi att Citi ligger i köpzon efter ett medelvärdeskors i juli. Den senaste toppen i augusti skedde under tilltagande momentum, vilket framgår av en ny och högre topp i MACD-histogrammet. I samband med augustitoppen handlades kursen dessutom över det övre kanalbandet, vilka indikerar ivriga köpare. 

Skulle kursen falla ned till 18 EMA har vi alltså en fin köpsättupp att agera på.

Den naturliga nödutgången ligger under tidigare rekylbotten från början av augusti, vid den röda linjen i grafen med trendlinjer.

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
Det är i veckografen med stöd och motstånd som det börjar se riktigt intressant ut. 

Sedan 2009 har Citigroup handlats i intervallet $25-55 och aktien har testat motståndsområdet vid $53-55 vid ett flertal tillfällen tidigare. 

Ett utbrott upp över $55 skulle kunna innebära en betydande uppsida och med tanke på hur fritt det är till vänster i grafen kan det gå fort. 

Även om vi närmar oss ett starkt motstånd är det inte läge att sälja blankt så länge dagstrenden pekar upp och är stark. 

Den som väljer att köpa en eventuell rekyl nära ett starkt motstånd kan i första hand sikta på att tidigare topp återtestas, där halva innehavet kan säljas samtidigt som nödutgången på resterande del av positionen flyttas upp till break-even. 

Om kursen vänder ned efter ett eventuellt återtest stoppas man ut med en liten vinst. Fortsätter kursen istället upp har man hälften av positionen kvar, som man t.ex. kan följa med en släpande stopp tills den dag då trenden vänder. 

Det är så här vi trejdar BT-kanalen i praktiken. Du har nu chansen att lära dig handla på börsen med BT-kanalen.

Rekommendation
Köp nästa rekyl! 

Entré kan göras vid 18 EMA. 

 

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons