VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2014-09-04
photo


Yahoo! vänder upp för ett eventuellt återtest av årshögsta
Dagstrenden i Yahoo! är bekräftad som stigande och aktien kan köpas vid nästa rekyl.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Sist vi tittade på Yahoo! var i slutet av juni och då stod utbrottshandel på agendan, köp eller sälj blankt. 

Det var först i augusti, efter sammanlagt fyra månaders sidledes handel, som utbrottet ägde rum. Yahoo! bröt upp över tidigare toppar i konsolideringsformationen och kursen har därefter tickat vidare uppåt. 

I och med utbrottet är dagstrenden bekräftad som stigande eftersom vi har en högre högsta som kommer efter en högre lägsta. Vi kan därmed börja leta sättupper för rekylhandel. 

Läget är långt ifrån perfekt för rekylhandel eftersom Yahoo! i dagsläget handlas mellan årslägsta och årshögsta, vilket innebär att det finns en del stöd och motstånd att ta hänsyn till. 

Men om årshögsta från januari tas ut ser det desto trevligare ut, som framgår av månadsgrafen nedan. Då är det fritt från starka motstånd. 

Tajmingen för köp är inte den bästa idag utan det är bättre att invänta en rekyl ned mot trenden, som gärna tar kursen till golvet i den stigande trendkanalen.

Dagsgraf med BT-kanalen add-on

BT-kanalen
När vi lägger på BT-kanalens trendföljande indikatorer ser vi att Yahoo! noteras i köpzon efter ett medelvärdeskors i slutet av juli. 

Köparna har efter en tveksam inledning fått till stängningar ovanför det övre kanalbandet och MACD-histogrammet följer samtidigt med upp. 

Enligt BT-kanalens regler ges klartecken för köp av nästa rekyl ned till 18 EMA, om kursen faller ned dit. 

Den naturliga nödutgången ligger under tidigare rekylbotten från början av augusti, kring $35.

Månadsgraf 

Långtidsgraf
I månadsgrafen framgår det att Yahoo! närmar sig en viktig teknisk motståndsnivå.

Det som gör nivån extra intressant är att om motståndet tas ut går Yahoo! upp i ett område som inte har testats på ett decennium och där motstånden är få och svaga. 

En etablering av kursen över motståndsområdet skulle kunna innebära en betydande uppsida och med tanke på hur fritt det är till vänster i grafen kan det gå fort.  

Rekommendation
Köp nästa rekyl! 

Entré kan göras vid 18 EMA.  

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons