VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2014-09-12
photo


Avvakta i Volvo trots lägre lägsta
Björnarna i Volvo har tappat fart och man gör säkrast i att avvakta med nya positioner.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
Volvo toppade i april och har därefter handlats i en fallande trend med lägre toppar och lägre bottnar.

I dagsläget handlas Volvo vid en lägre lägsta men den här gången är vi inte intresserade att sälja blankt vid nästa rekyl upp, om inte prisfallet tar fart ytterligare härifrån.

I grafen ovan med BT-kanalens trendföljande indikatorer ser vi att den senaste vågen ned i pris inte bekräftas av en ny lägre botten i MACD-histogrammet, den momentumindikator som används i BT-kanalen.

Den positiva divergensen mellan pris och momentum (lägre botten i pris men högre botten i momentum) säger oss att en rekyl upp inte är värd att sälja blankt, eftersom den fallande trenden har tappat styrka.

Skulle kursen fortsätta ned från dagens nivåer under tilltagande momentum, kan läget förändras. Men då vill vi först se en lägre botten i MACD-histogrammet.

Den som redan sitter med blankade positioner på några veckor till månaders horisont avvaktar, eftersom en divergens inte utgör en tillförlitlig exitsignal.

Återköp av blankade positioner och köp av nya positioner gäller först vid noteringar över augustitoppen, dvs. över 88 kr, eftersom dagstrenden då skiftar till positiv.

Att köpa vid en positiv divergens gör vi först när trenden är gammal, i regel sex månader eller mer. 

Rekommendation
Behåll blankade positioner. Avvakta med nya positioner.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 
Börstjänaren

1 2 3 4 Nästa Sista Sid 1 av 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
 
 
 
 
 
 
 
Annons