VECKA 16
Lördag
20
April
BT-annons
2014-09-16
photo


Nike på höga höjder
Nike handlas vid all-time-high och kan köpas vid nästa rekyl ned.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Nike (ticker: NKE) handlas strax under all-time-high och de flesta som har köpt är nöjda medan säljarna är få. Ovanför i grafen är det fritt från starka motstånd som kan sätta käppar i hjulen för köparna.

Nike handlas sedan tidig sommar i en stigande trendkanal och har nyligen slagit i taket. Nu ser det ut som om vi kan få en rekyl ned, vilket kan vara ett tillfälle för rekylhandlare att köpa på tillfällig svaghet.

Sett över ett lite längre tidsperspektiv utgör den senaste toppen upp till all-time-high också ett utbrott från en konsolideringsformation, mellan grön och röd linje i grafen.

Utbrottshandlare bör redan ligga långa i Nike.

Ett eventuellt återtest av utbrottsnivån vid $80, som nu utgör stöd, kan vara en bra entrénivå för rekylhandlare enligt den klassiska tekniska analysen. 

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
I grafen med BT-kanalens trendföljande indikatorer ser vi att köparna i samband med utbrottet från konsolideringen pressade upp kursen över det övre kanalbandet. Samtidigt bekräftar MACD-histogrammet trendstyrkan med en ny och högre topp.

BT-kanalens indikatorer ger alltså klartecken för rekylhandel i Nike.

Entrénivån i BT-kanalen ligger vid 18 EMA, den vinröda linjen i mitten, där kursen enligt modellen anses vara på normala nivåer i förhållande till extremnivåerna vid kanalbanden.

Nödutgången kan placeras under tidigare rekylbotten från augusti, vid den tunna, streckade röda linjen i grafen med trendlinjer. 

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd 
I veckografen med stöd och motstånd ser vi att Nike handlas strax ovanför ett starkt stöd. Ovanför i grafen är det fritt från starka motstånd eftersom Nike handlas vid all-time-high. 

Rekommendation
Köp nästa rekyl.

Entré kan göras vid 18 EMA. 

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons