VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2014-09-18
photo


Alla tiders i Electrolux
Starka köpare driver upp kursen till ny rekordnotering.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys


Trendlinjeanalys
Electrolux noterade i dagarna en alla-tiders-högsta.

Det hela började med ett klassiskt trendskifte april, när kursen steg till en högre högsta efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare botten.

Aktien konsoliderade under sommaren och den stigande trenden bekräftades i och med en högre högsta i början av september.

Electrolux handlas nära taket i en stigande trendkanal. Aktien är överköpt och tajmingen för köp i dagsläget är således usel.

Det är bättre att invänta en rekyl och köpa på tillfällig svaghet.


Dagsgraf med BT-kanalen


BT-kanalen

Grafen med BT-kanalens trendföljande indikatorer bekräftar att det är starka köpare i farten.

En högre topp i pris tillsammans med en ny hög topp i MACD-histogrammet och en etablering av priset ovanför det övre bandet i den stigande trendkanalen ger klartecken för köp vid nästa rekyl ned.

Om kursen faller ned till 18 EMA, det vinröda medelvärdet i mitten av kanalen, anses tajmingen för entré vara god och då gäller köp.

Så långt ser allt bra ut. Lite svårare blir det när vi funderar på placeringen av nödutgång.

Den naturliga nödutgången ligger under rekylbotten från augusti, vid den heldragna röda linjen i grafen med trendlinjer. Avståndet mellan eventuell entré och nödutgång blir väldigt stort.

Electrolux kanske trejdas bäst i dagsläget med en alternativ nödutgång, som t.ex. kan placeras under minikonsolideringen från augusti vid den streckade röda linjen i grafen med trendlinjer.

Ett andra alternativ kan vara att använda en ATR-stopp (eng: Average True Range) och placera nödutgången t.ex. 3xATR under entrénivån.

Risken att bli utstoppad i onödan är alltid större när man använder alternativa nödutgångar men samtidigt kan lönsamheten förbättras.

Veckograf med stöd och motstånd


Stöd och motstånd

Electrolux handlas på all-time-high och det är därmed fritt från starka motstånd ovanför i grafen, precis så som vi vill att det ska se ut när vi köper med trenden.  

Rekommendation
Köp rekyl.

Entré kan göras vid 18 EMA.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons