VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2014-10-10
photo


National Oilwell Varco belönar trendföljare
Sälj nästa rekyl blankt i NOV.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
När vi för några veckor sedan tittade på National Oilwell Varco (NOV) var det utbrottshandel som gällde. Den stigande trenden hade tagit en paus och kursen konsoliderade i en handelsräjong. Rekommendationen då var att ta position i utbrottets riktning, upp eller ned.

Sedan dess har energisektorn som helhet fallit ytterligare och så även NOV. Utbrottet skedde nedåt och den som valde att göra entré i samband med utbrottet ned till en lägre lägsta har blivit belönad.

Efter en s.k. dubbeltopp är dagstrenden i NOV bekräftad som fallande och nästa sätt att ta sig in i en blankad position blir via rekylhandel. I dagsläget är kursen översåld och tajmingen för entré är usel.

Det är bättre att invänta en rekyl upp mot den fallande trenden och därmed få en bättre risk/reward.

Enligt den klassiska tekniska analysen utgör ett eventuellt återtest av utbrottsnivån, vid den röda linjen i grafen, ett bra tillfälle till entré. Men det är långtifrån säkert att vi får se det klassiska återtestet.

Ett alternativ kan vara att invänta en träff av den fallande trendlinjen, vid den blåa linjen i grafen, eller att använda ett modernt handelssystem som BT-kanalen för att tajma entrénivån.

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
Dagstrenden i NOV är bekräftad som fallande och vi kan då lägga på BT-kanalens trendföljande indikatorer och trejda rekyler.

I grafen med BT-kanalen ser vi att vi fick ett medelvärdeskors i samband med utbrottet ned till en lägre lägsta. Säljarna har pressat ned kursen under det undre kanalbandet, ett tecken på ivriga säljare, och MACD-histogrammet bekräftar trendstyrkan med en låg och bred botten.

Enligt BT-kanalen är det en solklar blankningssättupp i NOV.

När vi trejdar BT-kanalen ligger entrénivån vid 18 EMA, den vinröda linjen i mitten. Men eftersom det handlar om den första rekylen efter ett medelvärdeskors går det bra att sälja blankt något under medelvärdet. Det är inte alltid priset når upp till 18 EMA i början av en ny trend.

Nödutgången för en blankad position kan man lägga ovanför tidigare rekyltopp, kring $83.50, vid den röda streckade linjen i grafen med trendlinjer.

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen ser vi att det finns en hel del stöd inunder i grafen. Första målet för en blankning ligger vid $66 och skulle det stödet brytas kan man blicka ned mot $57. Först därefter börjar det se riktigt intressant ut för en blankning, eftersom det då är betydligt tommare till vänster i grafen. 

Rekommendation
Sälj rekyl blankt.

Entré kan göras strax under 18 EMA.

Joachim Wadefjord

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

Chatta med Joachim Wadefjord! Är det något i hans texter som kan verka obegripligt, eller har du funderingar i största allmänhet, skriv då en fråga i vårt forum.

 Fler krönikor finner du här!

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons