VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2014-10-10
photo


Följ trenden i Kinnevik
Den fallande dagstrenden i Kinnevik tilltar i styrka och aktien kan säljas blankt på nästa rekyl upp.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Det går fort utför i Kinnevik. Kursen har halkat ned på årslägsta och den fallande trenden tilltar dessutom i styrka.

Trendlinjerna i grafen som förbinder topparna pekar ned. Samtidigt har takten i nedgången tagit fart den senaste månaden. Den nedre trendlinjen, som förbinder de två senaste topparna, har en brantare lutning än den övre trendlinjen som förbinder tidigare toppar mellan juli och augusti.

I en starkt fallande trend är det blankningar man bör fokusera på. Att det ser billigt ut räcker inte för att köpa, eftersom en lägre lägsta brukar följas av ännu en lägre lägsta.

Men det gäller att tajma sin entré, även i en starkt trendande marknad. I dagsläget är Kinnevik översåld och tajmingen för entré är dålig.

När de som blankat högre upp i grafen tar hem vinst, helt eller delvis, måste de agera köpare och tillsammans med våghalsar som försöker bottenfiska kan det skapa kraftiga rekyler upp. Det är när en sådan rekyl går mot sitt slut som rekylhandlaren helst vill göra entré.

För att tajma entré kan man studera både på horisontella motstånd (tidigare bottnar och toppar) och dynamiska motstånd (fallande och stigande trendlinjer). I grafen ovan är det tydligt att kursen befinner sig en bra bit från taket i trendkanalen. För att få en så bra risk/reward-kvot som möjligt är det just vid taket i den fallande trendkanalen som man helst säljer blankt.

Dagsgraf med BT-kanalen add-on

BT-kanalen
Ett alternativt sätt att tajma entré är att trejda ett modernt handelssystem som BT-kanalen. Entrénivån ligger då vid 18 EMA, som utgör en normal prisnivå jämfört med extremnivåerna vid de övre och undre kanalbanden.

I grafen ovan med BT-kanalens trendföljande indikatorer kan vi se att Kinnevik noteras i säljzon sedan mitten av september då 18 EMA skar ned under 55 EMA.

Den senaste veckan har säljarna pressat ned priset till extremnivåer under det undre kanalbandet samtidigt som MACD-histogrammet visar en lägre botten.

När säljarna lugnat ned sig en aning och om kursen träffar 18 EMA går det bra att sälja blankt enligt BT-kanalens handelsregler.
Den naturliga nödutgången ligger över tidigare rekyltopp från september, vid den röda linjen i grafen med trendlinjer.

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd och motstånd ser vi att Kinnevik brottas med ett starkt stöd. Inunder är det fritt från starka stödområden ända ned till 155 kr.

Att Kinnevik handlas vid ett starkt stöd behöver inte hindra den som trejdar BT-kanalen från att göra entré. Enligt BT-kanalens riskhanteringsstrategi säkrar man lite vinst vid ett återtest av tidigare botten och lägger resterande del av positionen i byrålådan för att försöka fånga en större rörelse. 

Rekommendation
Följ trenden och sälj blankt på rekyl upp!

Entré kan göras vid 18 EMA.

Joachim Wadefjord

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

Chatta med Joachim Wadefjord! Är det något i hans texter som kan verka obegripligt, eller har du funderingar i största allmänhet, skriv då en fråga i vårt forum.

 Fler krönikor finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons