VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2014-10-29
photo


Yahoo! på fleraårshögsta
Minoritetsägandet i Alibaba tar Yahoo till en högre högsta. Köp nästa rekyl!

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Yahoo (YHOO) är den riskaverte investerarens ersättare för Alibaba (BABA).

Varje dollar som Alibaba stiger i värde gynnar även minoritetsägaren Yahoo. Sedan mitten av oktober har Alibaba stigit med mer än 15 procent och det har satt sina spår i Yahoo's kurs.

Efter tids konsolidering har Yahoo rusat de senaste två veckorna och kursen har nått nivåer som inte setts sedan hösten 2000. Alla som har köpt sedan dess ligger med vinst och är nöjda.

Med en högre högsta i bagaget har dagstrenden bekräftats som stigande och vi letar därmed främst sättupper för köp med trenden.

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
När vi lägger på BT-kanalens trendföljande indikatorer ser vi en bild av desperata köpare, med en etablering av kursen en bra bit ovanför det övre kanalbandet. MACD-histogrammet är med upp med en hög topp som bekräftar att trenden har momentum.

Tajmingen för köp idag är inte den bästa utan det är bättre att vänta på att köparna lugnar ned sig och göra entré vid tillfällig svaghet, dvs. när kursen rekylerar ned mot den stigande trenden.

Trejdar man enligt BT-kanalens regler gäller köp vid en träff av 18 EMA, den vinröda linjen i mitten av kanalen.

Den naturliga nödutgången ligger under oktoberbotten, vid $36. Eftersom Yahoo har stigit direkt till en högre högsta från en lägre lägsta kan avståndet till den naturliga nödutgången bli stort.

Ett alternativ är att använda en nödutgång baserad på ATR (Average True Range), eller att placera nödutgången en bit under gapstödet vid $40.5. Man löper då risken att bli utstoppad ”i onödan”.

Månadsgraf 

Långtidsgraf
I månadsgrafen ser det mycket trevligt ut för Yahoo.

Kursen har nu nått nivåer som inte har testats sedan år 2000 och motstånden ovanför är således få och svaga.

Utifrån en teknisk synvinkel är det alltså upplagt för fortsatt högre kurser utan några större hinder som kan sätta krokben för köparna. Med tanke på hur fritt det är till vänster i grafen kan det gå fort. 

Rekommendation
Köp nästa rekyl!

Entré kan göras vid 18 EMA.

 

Joachim Wadefjord 

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

Chatta med Joachim Wadefjord! Är det något i hans texter som kan verka obegripligt, eller har du funderingar i största allmänhet, skriv då en fråga i vårt forum.

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons