VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2014-11-15
photo


Trejdningsaspiranterna
HP Fallesen summerar tisdagens VIP-klubb ur en deltagares perspektiv: Live daytrading, gaphandel och Trejdningsaspiranterna.

Så var det äntligen dax igen efter ett uppehåll. Nu lovar Henrik att vi ska köra varje tisdagskväll och som ytterligare bonus ska vi vissa fredagar få vara med och "köra live" för att se hur det går till i verkliga tradinglivet.

Ännu en nyhet är att Henrik tradar live även på tisdagar. Modellen som han använder är enkel och vem som helst kan göra samma sak med vilket grafprogram som helst och man behöver inte sitta klistrad framför skärmen, det går bra att trada på de timmar man kan. Vid den senaste träffen togs tre affärer, alla vinster: köp av guld, euron och det brittiska pundet.

VIP-klubben fokuserar nu på de som aspirerar på att bli intagna till aspirantprogrammen, en skara av traders som får arbeta med Henriks egna kapital men även investerares. För att få plats i det finrummet så måste man dock påvisa kunskap samt en strategi som visar sig hållbar i längden.

Vill man veta mer så går man till hemsidan www.tradingaspirants.com. Aspiranterna erbjuder nu 12 program som hugade spekulanter kan investera i, minsta insats är $5000.

Kvällen lektion handlade om den kortsiktig strategi som användes för livetrading och påminner lite om BT-kanalen men mycket förenklad så att den inte kräver så mycket tänkande. Således utmärkt till daytrading för den som inte vill sitta och hänga över bildskärmen timmar i sträck. När väl traden är ingången kan man koppla av och låta den sköta sig själv.

Strategin är en rekyl-setup i en 5-min. graf. som fungerar på samtliga marknader. Därför kan man skanna av marknaden och leta efter det som trendar just nu.

Vi fick också veta att mäklarnas plattformar lämpar sig bäst för att lägga order. De kan inte jämföras med grafprogram som Esignal och Metastock. Det är två olika saker. Henrik jobbar med intraday handel i Esignal och gör back test samt swing trading i Metastock.

Henrik pratde också om spread och courtage. Viktiga att ta hänsyn till då det kan försvinna en hel del pengar i dessa. Terminer i de stora aktiva marknaderna kan tradas med spread på 1 tick/pip medan mindre aktiva marknader och trading med CFD:er ofta har 2-3 tick/pip eller mer.

Fördelen med CFD:er är dock att man kan trada mindre positioner. Courtaget har gått ner i pris generellt. Idag kan man om man är en aktiv trader komma ner mot $5-6 per trade (rundtur, köp och sälj) medan en mindre aktiv trader får räkna med ca $8-10 per trade.

Till sist förklarade Henrik att strategier är inget som man bara kan "köpa" och förvänta sig att de ska fungera. Det krävs arbete och insikt i vad den handlar om och hur den fungerar i olika cykler. Man måste bli personlig med sin strategi för att kunna veta vad som händer i perioder av draw down.

Allra sist fick vi ett snabbt smakprov på nästa strategi som är att trada gap vid marknadens öppning och 30 min. framåt. Men den kommer vi få närmare presentation av nästa gång.

Tackar för kvällens lektion och ser fram emot nästa!

Missa inte nästa kostnadsfria VIP-klubb, anmäl dig här!


{#emotions_dlg.s_smile}

Solsken!

//HP

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons