VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2014-12-10
photo


Köpa guld?
Intresset för guld är rekordlågt.

 

TRADA MED INVESTERARES KAPITAL
Som medlem i VIP-klubben finns möjlighet att trejda vårt egna kapital men även från andra investerare. Vi hjälper till med att ta fram en strategi och det tekniska för att komma igång. Det "enda" du behöver göra är hemläxan!

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION!


http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__2641.png

Månadsgraf 

Långtidsgraf
I helgens krönika tog vi upp de mycket stora förändringarna i antalet öppna guldkontrakt, att de minskar och därmed intresset för guld, läs mer här!

Detta sker i samband med att guldet raderat ut 50 procent av uppgången de senaste tio åren. I dag ligger priset på runt $1200 upp från $250 sedan år 2000, men ned från $2000 för några år sedan.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__2638.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Det intressanta med guldet just nu är inte vem som köper eller säljer, om kursen bör gå upp eller ned, utan att kursen tagit sig upp mot tidigare rekyltopp som är en avgörande teknisk nivå.

Snart kan det alltså vara dags för trendföljare att köpa guld. Det är en bit kvar men passeras tidigare topp vid $1250 gäller inte längre blankning, då går det bra att följa med och köpa.

Önskvärt före ett utbrott upp är dock att tidigare botten återtestas före det att vi får en högre topp, eftersom det skulle avsluta den fallande trenden med en bas, en fin bottenformation. Om kursen stiger från en lägre lägsta till en högre högsta får vi inte samma fina bas att bygga den nya trenden på; aggressiva säljare som tog priset till en lägre lägsta möts av lika aggressiva köpare som tar kursen till en högre topp direkt efter en botten.

Bäst är det om säljarna först får visa att de tappat sin kraft dvs. med ett misslyckat försök att ta ut tidigare botten.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__2640.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
När vi slutligen tittar på veckorgrafen är det inte speciellt positivt, så man skall inte förvänta sig för mycket vid en eventuellt högre högsta. De bästa trenderna och utbrotten att följa sker med den långsiktiga trenden, inte som mot som läget är i guldet just nu.

Det enda positiva vi kan få ut från veckografen är att utbrottet ned från tidigare bottnar kan vara falskt, i så fall kan vi räkna med en ny våg upp till motståndet vid tidigare toppar. En köpt position har alltså en potential på tidigare toppar. Kan vi få en etablering däröver är det ny ATH vi kan ta sikte på.

Rekommendation
Behåll blankade positioner med den fallande trenden men återköp och gå lång om vi får en ny högre topp.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Nästa Sista Sid 1 av 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
 
 
 
 
 
 
 
Annons