VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2015-01-07
photo


Guldfynda i GDX
Guldpriset inledde det nya året med ett rally, vilket nu tar guldaktiefonden GDX upp mot en högre topp.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__2770.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
I går twittrade vi ut en köpsättupp i guldaktiefonden GDX. Köp kan nu göras med stöd från det tekniska då vi ser ett tekniskt trendskifte där kursen bryter upp mot en högre topp efter ett trendlinjebrott och misslyckat försök att ta ut tidigare botten, se graf ovan.

Dagstrenden är fortfarande neutral efter en period med fallande pris. Ett utbrott upp över tidigare topp är bara en inledande fas av en ny trend, osäkerheten om rörelsen är äkta eller inte är stor men stor är också potentialen för ett köp. Möjligheten för en köpt position är så stor att nödutgången kan placeras långt från entrénivån, något under decemberlägsta. Räknar man procent kan det kännas som en bred stopp men normal i jämförelse med volatiliteten.

Dagens köp av GDX är alltså inget för den som inte är bekväm med en lite högre risk att ha fel. Väntar man istället på att trenden skiftar till stigande och bekräftas som stark, är sannolikheten för att få rätt högre men då har man missat en del av den nya trenden och därmed är potentialen inte lika stor som i dag.

Så ju högre risk, desto större möjlig utdelning.

När vi trejdar dessa tekniska sättupper tar vi inte position på att ha så många rätt som möjligt, att tjäna pengar är så mycket viktigare.

Rekommendation
Köp GDX direkt på dagens nivå.

Guldpriset och GDXJ har fortfarande en bit kvar till ett trendskifte. Dessa marknader kan trejdas med samma sättupp om de bara tar sig upp mot högre högsta.

En strategi kan då vara att dela upp en position i tre: GDX, GDXJ och GLD som är en ETF på guldet. Riskerar man normalt 2 procent av portföljen per affär, delar man upp det med 0.67 procent i risk per position.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

Chatta med Henrik Hallenborg! Är det något i hans texter som kan verka obegripligt, eller har du funderingar i största allmänhet, skriv då en fråga i vårt forum.

 Fler analyser finner du här!


 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons