VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2015-01-22
photo


Kött, olja och guld
Marknaden just nu – Kött i USA noteras på rekordhöga nivåer, oljan börjar bli billig men OPEC pumpar på och guldet vaknar till liv.

Gratis kurs
Nästa tisdag kör vi igång med en ny kurs i CFD-handel, gratis med sponsor.

Läs mer här!

Marknaden
Hetast just nu är den fallande trenden i råolja. Trenden för priset är fortfarande fallande men de större aktörterna har den senaste tiden börjat öka till sin net lång position samtidigt som antalet öppna kontrakt börjat klättra upp kraftigt. Bästa sättet att investera i olja på lång sikt är att köpa ett terminskontrakt med flera års löptid, det kostar inget mer än att upprätthålla en margin på sin depå.

Men man bör vara försiktig att köpa eftersom utbudet av olja nu är högt samtidigt som efterfrågan inte finns där. Iran meddelade tidigare i veckan att inget extra OPEC-möte inte är nödvändigt, att de kommer fortsätta med en hög produktion.

Även priset på naturgas trendar ned och de senaste dagarna med raketfart efter en väderprognos om sol i USA och därmed minskad efterfrågan.

Guldet har inte varit så här dyrt sedan slutet av förra sommaren. Inflödet till ETF-fonder tar nu fart och större spekulanter ökar till sin net long position. Men hindren ovanför är många och stora så man skall inte förvänta sig allt för mycket även om det nu är köpläge.

Räknat i Euro har guld stigit mycket mer då EUR/USD fallit kraftig.

Priset på kött i USA är rekordhögt och har varit under en längre tid. Ökad produktion leder nu till ökat utbud samtidigt som det höga priset minskat efterfrågan. Priserna är dock på väg ned just nu med trendbrott och lägre lägsta samtidigt som större aktörers net lång position minskar i snabb takt.

Lean Hogs, Feeder Cattle och Live Cattle erbjuder spekulanter att sälja något som är rekorddyrt. I vanlig ordning räknar vi inte kor eller grisar utan tittar på toppar och bottnar för att avgöra när vi skall köpa eller sälja blankt.

Klicka här för en långtidsgraf över Lean Hogs!

Klicka här för en långtidsgraf över Feeder Cattle!

Klicka här för en långtidsgraf över Live Cattle!

BT Charts
För uppdaterade grafer till det marknader vi gått igenom ovan, se BT Charts!


 

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons