VECKA 12
Tisdag
19
Mars
BT-annons
2015-01-27
photo


Bottenlös euro
Trenden i euron accelererar fortfarande.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__2813.png

Månadsgraf 

Långtidsgraf
Långtidsgrafen över EUR/USD visar att kursen på kort tid gått från 1.4000 till 1.1200 och att vi nu ser valutaparet nere i ett stödlöst område.

Det kan komma att gå fort uppåt när väl rekylen kommer men för att trejda denna rörelse krävs det tajming. Vad som ser mer intressant ut just nu är att sälja euron blankt och följa trenden, fallhöjden är fortfarande hög.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__2812.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Det hela började med ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp och ett utbrott ned till en lägre lägsta, då kunde utbrottshanldare gå kort. Missade man utbrottet gick det sedan bra att sälja på rekyl när tidigare botten återtestades som motstånd.

Därefter är det bara rekylhandel som varit aktuellt, sälj styrka i en fallande trend.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__2814.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
Vi har haft en hel del sättupper för blankning av euron mot dollarn, nästa kommer om kursen skulle ta sig upp till den vinröda mittlinjen.

För att tajma ett köp på en möjlig återhämtning i långtidsgrafen, krävs det att dagstrenden tappar momentum eller att vi på annat sätt kan se att säljarna gjort sitt. En momentumdivergens hade vi senast i december; först när kursen faller till en lägre lägsta men vårt MACD-histogram stannar vid en högre är det aktuellt att bottenfiska.

Träffsäkerheten i en sådan sättupp är dock inte så hög, men man får till en extremt bra risk/reward-kvot. För att vara på den säkra sidan, eller för att ha fler rätt, bör man följa riktningen på medelvärdena dvs. trenden.

Hur länge och hur lågt euron kommer att falla mot dollarn är inte så intressant att klura på för oss som trendföljare. Det vi fokuserar på är att mäta styrkan i en rörelse och följa med så länge trenden accelererar, vilket den fortfarande göra i EUR/USD.

Rekommendation
Sälj rekyl upp blankt, förslagsvis vid 18 EMA.

 

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 Nästa Sista Sid 1 av 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
 
 
 
 
 
 
 
Annons