VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2015-02-11
photo


Olja, guld, silver och platina
Marknaden just nu – Intresset för oljan ökar, guldet dippar och Anglo American Platinum försöker prata upp platinapriset.

Marknaden
Priset på råolja befinner sig nu i en rekyl upp mot en svag trend. Trejdar man divergenser har det gått att gå lång men motstånden är starka och många på ovansidan, man skall inte förvänta sig för mycket. De senaste veckorna har hedgefonder åter minskat ned på sin net lång position. Antalet öppna kontrakt fortsätter att rusa och talar då om för oss att oljan nog ännu inte är redo att bilda någon bottenformation. Antingen går det spikrakt upp, eller så fortsätter den ned lite till är vår gissning, men någon botten/konsolidering när Open Interest skenar bör vi inte se.

I guldet har vi haft en botten och utbrott upp. Nu är det tekniska läget på kort sikt rekyl ned mot en stigande trend. Den här dippen var köpvärd och är fortfarande. Samma sak för silver, köp den svaghet vi nu ser. Men både guld och silver har gott om starka motstånd ovanför, så de hamnar långt från toppen på listan över intressanta marknader.

Anglo American Platinum som är världens största producent av platina försöker nu snacka upp priset. De förväntar sig en kraftigt ökad efterfrågan samtidigt som lagren globalt halverats. Det finns inget som är en bättre nyhet för en blankare av platina. Vad Anglo American Platinum säger går helt mot vad större aktörer gör, de säljer!

Som producent har man ju stort intresse av att göra vad man kan för att höja priset. Att de nu tycker att det är nödvändigt att gå ut med en rapport som pekar på ett högre pris ser vi som mycket negativt. Trenden är ned på lite längre sikt och bara blankningar är aktuella så länge de större handlarna inte börjar köpa. På kort sikt gäller utbrottshandel.

NY kostnadsfri kurs i DAYTRADING – Läs mer här!

 

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons