VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2015-02-14
photo


Trading live i realtid
HP Fallesen summerar tisdagens VIP-klubb ur en deltagares perspektiv: live trading, strategi, psykologi, BT-kanalen mm.

Strategi och psykologi
VIP-klubben hade som vanligt möte på tisdagskvällen. Vår lärare Henrik Hallenborg började sin vana trogen med en snabb genomgång av de olika aktiva marknaderna för att sedan placera ut köp- och säljorder i det som var intressant att handla med just då. För min egen del är jag väldigt förtjust i dessa genomgångar, då det ger en välbehövlig repetition av de strategier Henrik lär ut.

Extra krydda blir det givetvis när vi får en köpsignal under själva kursen och Henrik går in i marknaden och vi får följa det hela "live" och i realtid.

Vi fick ytterligare insikt och lärdom i strategi för kortsiktig trejdning i en 5-minuters graf. Här är det ett antal konkreta kriterier som ska vara uppfyllda för att vi ska gå in, alternativt gå ur marknaden. Jag gillade speciellt den oerhört enkla och snabba principen att placera ut målnivå och stopp-loss nivåerna i förhållande till entrénivån.

När så trejden är genomförd så ska den printas ut och arkiveras. Bland det viktigaste är sedan att med jämna mellanrum gå tillbaka och studera trejderna för att verkligen lära sig hur dessa instrument beter sig. Här kommer vi in på psykologin runt trejdning.

Att ha klart för sig när man ska vara inne i marknaden och när man bör stå utanför, att strikt följa sin strategi och att konsekvent följa upp och analysera sina affärer, kan synas enkelt i teorin – men ack så svårt i praktiken! Henrik menade också att psykologin oftast är svårare att bemästra än själva set-upen. Jag hoppas Henrik kommer gå in mer på psykologins område längre fram i kursen.

På slutet gick Henrik igenom lektion 1 i BT-kanalen. Det är Börstjänarens egen framtagna strategi som är komplett med regler för entré, exit och hantering av kapitalet. Den har legat som grund för Börstjänarens portfölj sedan 2008 och har sedan dess haft ett track record på ca 70 procent rätt. Som nybörjare kan man räkna med 6-7 vinstaffärer av 10.

Den finns även i ett färdigt förprogrammerat program med vars hjälp man du automatisera sin handel. Mycket intressant om du inte själv vill sitta timtals framför datorn och bevaka dina trejder.

Henrik avslutade lektionen med att berätta om en intensivkurs i daytrading som startar 17 mars. Sex lektioner som avslutas med live trading tillsammans med Henrik.

Vill du veta hur du ansluter dig till intensivkursen så läser du mer via denna länk!

Vill du veta hur du ansluter dig till VIP klubben så läser du mer via denna länk!
  
VIP klubben fortsätter som vanligt på tisdagskvällar hela året och förhoppningsvis längre än så.

Vi "ses" på tisdag!

{#emotions_dlg.s_smile}

Solsken!

//HP

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/BT-kanalen1.jpg

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons