VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2015-02-20
photo


Massvis med flaggor
Marknaden just nu – Valutaparen flaggar men även i spannmål har vi konsolideringar på kort sikt. Egypten avstår att importera vete från USA och trenden faller.


http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__2968.png

60-minutersgraf över priset på majs noteras i dollar

Marknaden
Bland de större valutaparen ser vi nu konsolideringar, flaggor som går jättebra att trejda. Det är svårt att ta sig in i trender som pågått så länge som de vi sett i majors men dessa flaggor är perfekta för entré på översålda nivåer. Främst är det USD/EUR och JPY/USD som lockar, vilket vi skrivit om i tidigare analyser. Aussie och kiwi rekylerar upp mot fallande trender och i sterling har vi redan haft en köpsättupp baserat på utbrott från en flagga.

Svenska kronan fortsätter att hålla sig kvar på höga nivåer men trenden är svag, ej längre värd att följa med nya positioner.

Tidigare har vi talat om utbrottshandel i socker och kaffe. Nu faller kaffe fritt i ett stödlöst område. Vi har gått kort och ökar nu till positionen ju mer det sjunker. I socker har vi ännu inte haft en lägre botten men efter gårdagens långa röda dag, big range day, ned mot stödet är det troligt att vi kommer få en lägre lägsta även där. Det som gör kaffe och socker intressant är att stöden inunder är svaga men också att dessa råvaror historiskt sett har en tendens att röra sig explosivt; den som väntar på rekyl kommer aldrig in.

Spannmål som vete, sojabönor och majs är också på väg ned. Dessa har länge uppvisat en relativ styrka när dollarn rusat. Möjligen är det dags för en ny våg ned. Alla tre uppvisar teknisk svaghet och vi har haft våra tekniska sättupper för blankning. Vete finns det gott om och i USA riskerar överskotten att bli högre nu när Egypten avstår att importera från USA. Egypten är världens största importör av vete; med en dyr dollar anser de att priset är för högt i USA och söker nu alternativ. En billig rubel har då gjort ryskt vete billigt men Ryssland var snabb med att införa en extra skatt som gör export mindre attraktivt för landets producenter.

Läs vår senaste analys om vete här!

På kort sikt har vi en fin sättupp i majs. Om det blir köp eller blankning vet vi inte ännu men vi har en fin tajt räjong att handla i 60-minutersgrafen. Entréreglerna är enkla, köp eller sälj när kursen bryter sig ut, se grafen ovan.

Missa inte inspelningen av onsdagens Trejdinklubben Online, nu på Youtube!

Tipsa, dela och kommentera gärna!

TREJDA VÅRT KAPITAL I VIP-KLUBBEN
För den som är beredd att jobba hårt och göra hemläxan finns möjligheten att trejda kapital åt oss, d.v.s. jobba som proprietary trader. Tillsammans tar vi då fram en modell och testar den på historisk data.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons