VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2015-02-19
photo


Läge att trejda råolja
Marknaden just nu – Bara 21,3 procent av kapitalförvaltarna tror på ett lägre råoljepris, metaller går både upp och ned.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/oilllllew.jpg

Marknadssentiment över råoljan från BarclayHedge

Marknaden
För någon vecka sedan skrev vi om en fin köpsättupp med intradaytrenden i WTI-oljan. Nu har vi ytterligare ett intressant läge efter över tio dagar i en tajt konsolidering. Köp på kort sikt, se 60 minutersgraf, kan göras om vi får se oljan över $54 men blanka under $48. Lappkast gäller sedan enligt de regler vi har för utbrottshandel. På lite längre sikt i dagsgrafen är det svårt att trejda råoljan då det saknas närliggande stöd och motstånd. Det tekniska läget är rekyl upp mot en fallande trend.

Enligt statistik från BarclayHedge är det bara 21.3 procent av kapitalförvaltarna som tror på ett lägre oljepris. Grafen ovan ger oss en neutral bild som varken ger stöd till ett köp eller sälj.

Men det finns fortfarande fallhöjd i oljan så en blankning om priset går under $48 är intressant då målet kan sättas under $40. Ett köp är lika intressant eftersom motståndet vid $54 testats ett flertal gånger och på så sätt markerar ut en viktig teknisk nivå.

Skillnaden mellan Brent och WTI-oljan ökar åter igen då brent redan är uppe och testar $60.

Bland metallerna såg vi i går en fortsatt nedgång med platina som rasade ned mot en ny femårslägsta. Guld och silver rekylerar ned efter en högre topp men koppar rekylerar upp efter en lägre botten och palladium står stilla. En delad bild råder alltså.

Tidigare har vi tagit upp att sojabönor varit aktuell för blankning och råvaran kan fortfarande säljas blankt då vi nu har en rekyl upp mot trenden. Att US Department of Agriculture pratar om en stark robust internationell efterfrågan och hög export från USA (trots ett högt pris på dollarn), hindrar oss inte att gå met trenden. Om sojabönor vore ett fynd och priset var billigt, skulle de med mer information än oss gå in och köpa, vilket skulle skifta det tekniska mönstret till en stigande trend. Och får vi en stigande trend så köper vi med de som är bättre informerade.

NYBÖRJARE ÄR  VARMT VÄLKOMNA TILL VIP-KLUBBEN!
VIP-klubben är för både nybörjare och durkdrivna proffs som söker investerare till en redan befintlig handelsmodell. Nivån vid dessa träffar kommer att variera men stor fokus kommer att ligga på att förklara allt så detaljerat att även nybörjare utan någon som helst erfarenhet av teknisk handel förstår.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons