VECKA 17
Tisdag
23
April
BT-annons
2015-02-18
photo


Förvaltare tror på dollarn
Marknaden just nu – Guld och silver faller hejdlöst, kapitalförvaltare tror på dollarn och den som missade platina kan ta palladium.

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/w4ert454645t6grr.jpg

Marknadssentiment dollarindexet

Marknaden
Efter en rekorduppgång av dollarns värde mot andra valutor tror nu hela 67,5 procent av gruppen kapitalförvaltare på en fortsatt uppgång. För bara nio månader sedan var siffran runt 40 procent, då noterades dollarindexet runt 82 och nu ser vi en kurs runt 95.

Det kan dock finnas mycket kvar av trenden; för 15 år sedan stod dollarindexet vid 120. Fallhöjden är dock riktigt hög om vi skulle få en snabb vändning. Därför är blankade positioner intressanta men vi kan inte sälja dollarn bara för att den är dyr och att det finns potential på nedsidan, först kanske vi får en uppgång till ännu mer överköpta nivåer. Med våra tekniska indikatorer – teknisk analys – kan vi tajma en blankning. I dag är en blankning inte bra tajmad eftersom dagstrenden har momentum, köparna är fortfarande aggressiva högt upp i trenden.

En stark dollar hjälper till att sätta press på guld då investerare finner trygghet på annat håll. Guld och silver föll hejdlöst i går, även då Grekland fortsätter att skapa rubriker. Att trejda på hur guldet borde gå, utefter nyheterna, är en strategi svår att få lönsam. Priset styrs av köpare och säljare, det är vad dessa gör som man bör fokusera på.

I platina säljer säljarna nu aggressivt då priset i går kollapsade. Trendföljare bör vara inne i blankade positioner, nästa tillfälle kommer vid en eventuell rekyl upp. Palladium uppvisar en relativ styrka då priset inte vill bryta ut från den konsolidering som inleddes i slutet av förra sommaren. Väl ute ur detta område kan vi räkna med snabba rörelser. Missade man platina går det bra att lägga ut order och ta palladium på utbrorott. 

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons