VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2015-03-02
photo


Rapport från livetrading och VIP-klubb
HP Fallesen skriver om förra veckans fredagstradingen och VIP-klubben ur en deltagares perspektiv

På tisdagens möte fortsatte Henrik att guida oss bland de aktiva marknader som lämpar sig för daytrading. Fokus ligger på råvaror och valutor som har hög omsättning men även aktier är intressanta.

Bland dessa skannar Henrik på jakt efter mönster som stämmer med våra strategier.

Trenden ska vara stark och "följ trenden" är det som gäller i de strategier vi nu lär oss. Vi vill ha en rörelse som är snabbare än föregående och med en högre/lägre topp/botten. En momentumindikator hjälper oss läsa av styrkan i trenden. Korta medelvärdet ska ha korsat det långa. Här vill vi ha en "metkrok" dvs. en snabb rörelse från över/underköpt område ner/upp mot korta medelvärdet som vi går in på när det träffas.

När vi väl är inne i marknaden ska vi ha regler för mål och exit, allt för att minimera våra egna subjektiva bedömningar tipsar Henrik.

Han berörde även lite kort en strategi för valutaparet euro-dollar där man kan trada på öppningsrangen. En tick över/under är köp resp. säljsignal är entréreglerna.

Vi fick än en gång en titt på och genomgång av Henriks layout på marknader och indikatorer, som vi kommer att använda oss av på kommande fredagars live trading.

I fredags 27/2 var det så premiär för live trading 15.30-21.00. Tradingen är fokuserad på S&P 500. Henrik startade upp ca. 15.20 strax innan öppning i USA. 15.30 då börsen öppnar är det första vi tittar efter om det blir något gap från gårdagens stängning. Henrik filtrerar bort handeln som sker när USA är stängt och blir det ett gap så har vi en "Gap trade". Så var nu inte fallet i fredags. Denna strategi kommer Henrik gå igenom lite längre fram.

Vi fick en mer ingående genomgång och förklaring av Henriks layout som han använder för trading i S&P 500. Här är många indikatorer som jag bara känner till namnen och dessvärre ej heller har tillgång till i mitt tradingprogram men många av dom går att ersätta med likvärdiga, menar Henrik.

Det handlar om att bygga upp en erfarenhet från att studera dessa olika indikatorer och "lära sig" hur dessa fungerar i förhållande till kursutvecklingen. Återigen samma budskap: "det finns inga genvägar". Men när man väl tränat och byggt upp sin kunskap så ger det också möjlighet till lite mer subjektiv bedömning.

Henrik poängterade att i daytradinghandeln så är det intressantast när kursen närmar sig dagshögsta/lägsta.

Vid konsolideringar håller vi oss utanför marknaden och väntar. Ju längre konsolidering desto kraftigare utbrott brukar det bli.

Vi håller oss även utanför marknaden i "dead zone", dvs mellan 18.00-19.00 som är lunchtid i USA. De gånger vi kan trada i "dead zone" är när vi får utbrottet då och inte har haft någon trend innan. Vi fick även lära oss att det inte är rekomendabelt att trade sista timmen innan stängning, dvs 21.00-22.00.

Anledningen är att då kommer de stora aktörerna in och ska göra sina placeringar för dagen och som oftast är av långsiktig karraktär.

Således kan kursen mycket snabbt skjuta iväg åt både det ena och det andra hållet och det kan vara svårt att hinna med i rörelserna.

Henrik tradar i princip efter 3 möjliga entréer.
1) Ta position inför ett förväntat utbrott.
2) Ta position vid själva utbrottet.
3) Ta position efter utbrottet vid rekyl mot medelvärdet.

Fredagen visade sig bli en väldigt lugn tillställning. Kurserna konsoliderade i princip hela dagen. Vi hade lektionspass på ca 40 min. och sen paus i 20 min. Henrik passade på att då och då skanna övriga marknader under våra pass. Men trenden var den samma hos dessa.

Således en ganska händelsefattig dag ur trejdingsynpunkt men vi fick å andra sidan mycket tid till att prata strategier. Summa sumarum gjorde Henrik 6 trader. En i öpnningen och en i slutet av vår dag/kväll i S&P. Den första gick bra medan den andra blev utstoppad. Utöver dessa två gjorde Henrik även 2 vinster och två förluster i andra marknader.

En lärorik eftermiddag/kväll som ger mersmak. Vid 21-tiden kunde jag sen starta mitt försenade fredagsmys :-)

Nästa tillfälle blir om ca. en månad. Men VIP klubben fortsätter som vanligt varje tisdagskväll 18.00-19.00.

Vi hörs då.

{#emotions_dlg.s_smile}

Solsken!

HP P Fallesen

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons