VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2015-03-06
photo


Gott om koppar att blanka, guld och olja
Marknaden just nu – Det finns gott om koppar som går bra att blanka, oljan och guld kan man trejda med intradaytrenden.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/iiiiiiiiiiiiiiiu8y.jpg

Spekulanternas position i koppar

Marknaden
Lagren av koppar är rekordhöga samtidigt som priset är rekordbilligt och noteras i ett stödlöst område. Det är upplagt för ännu lägre pris av koppar, men inte för att lagren är fulla utan mer för att dagstrenden är fallande och därmed indikerar att de som vet bäst säljer.

Större spekulanter och hedgefonder vet inte alltid bäst, men chansen att de växt sig stora för att de vet hur man skall spekulera är stor. I koppar har de som grupp sålt och gått kort, spekulerat på att priset kommer att falla mer. Det är en trend som pågått sedan slutet av förra sommaren.

Att priset samtidigt trendar ned bekräftar vår negativa bild. På kort sikt ser vi styrka, en rekyl upp mot trenden, en rörelse som bör användas för att ta in blankade positioner. Volatiliteten är hög, så det gäller att anpassa nödutgången.

I oljan har vi nu haft en kortsiktig köpsättupp efter en säljsättupp. På kort sikt, i 60-minutersgrafen, stiger trenden och det tekniska läget är återtest av tidigare motstånd som stöd efter ett starkt utbrott upp dvs. köpläge. Nu får man andra chansen, har vi fel gäller lappkast, en kort position är mycket intressant eftersom stöden inunder är svaga och få.

Också guld är aktuellt att trejda på kort sikt, vilket vi gått igenom tidigare. Priset har fortsatt att konsolidera men när utbrottet kommer, i 60-minutersgrafen, är vi med och trejdar upp eller ned.

Läget är perfekt för modellen BT Utbrott; entré behöver inte göras på alla sättupper, men väljer man ut affärerna subjektivt är guldet definitivt något man bör ta just nu.


 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons