VECKA 19
Onsdag
08
Maj
BT-annons
2016-06-01
photo


Inga motstånd för Sweco
Sweco stiger utan hinder i motståndslöst område.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_4.png

Månadsgraf 

Långtidsgraf
Långtidsgrafen över Sweco visar ett bolag med många glada ägare, något vi gärna köper på tekniska sättupper i dagsgrafen, vilket vi gjorde för någon månad sedan till BT Multi-portföljen.

Det är aldrig för sent att hoppa på en trend så länge den har momentum och köparna är ivriga dvs. när kursen stiger snabbare till den senaste toppen än mot föregående höjdpunkt.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Dagsgrafen visar vår sättupp för köp, entré kunde göras på ett utbrott upp mot en högre högsta efter en tids konsolidering där kursen först gjorde ett falskt utbrott ned.

En högre topp följde och efterföljande rekyl var sedan köpvärd. Den naturliga nödutgången ligger något under räjongens lägsta.

Till portföljen valde vi dock att snabbt flytta upp nödutgången efter utbrottet. Nu i efterhand kan vi konstatera att vi kanske var lite för snabba; stoppen träffades just före nästa våg upp.

Nu återtestas tidigare topp i den stigande trenden. Vänder kursen ned är rekylbottnen från slutet av april helt avgörande. Får vi se aktien därunder bör man stänga köpta långsiktiga positioner.

Men så länge vi har en högre lägsta och kursen noteras i ett område fritt från närliggande hinder, kan man sikta högt, mycket högt.

Rekommendation
Avvakta med nya positioner, behåll köpta med en nödutgång något under aprillägsta.

Sponsorer
Öppna konto med AvaTrade här!
Öppna konto med Global Futures här!

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons