VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2018-01-12
photo


Galna köpare i B&O, +18%
När Bang & Olufsen dubblats i pris, öppnar kursen upp med ett gap och rusar 18 procent.

Bang & Olufsen med trendlinjeanalys

Bang & Olufsen
Det går bra för den danske elektroniktillverkaren Bang & Olufsen, man gör något rätt som attraherar köpare.

Grafen ovan visar, eller bevisar, att det aldrig är för sent att följa en trend. Bara för att kursen dubblats, betyder inte det att man kommer för sent till festen.

När Bang & Olufsen noterades vid taket av den stigande trendkanalen var kursen överköpt, ändå öppnade kursen upp med ett större gap för att sedan rusa ännu högre. 

Köparna är som galna i Bang & Olufsen!

Aktien noteras på Köpenhamnsbörsen där kursen rusade med 18 procent vid gårdagens handel. Uppgången var relaterad till att bolaget presenterat en stark kvartalsrapport.

Ebit-resultatet blev 83 miljoner danska kronor för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2017/2018 och slog därmed analytikernas snittförväntningar, som låg på 72,3 miljoner danska.

Intäkterna ökade med 15 procent till 999 miljoner danska kronor andra kvartalet, mot förväntade 944 miljoner danska kronor.

För hela räkenskapsåret står man fast vid sin prognos om en omsättningstillväxt på 10 procent.

Det fria kassaflödet väntas bli positivt för 2017/2018, ebit-marginalen för underliggande verksamhet väntas bli omkring 3 procent.

Vid nästa rekyl ned är Bang & Olufsen väl värd att köpa, kanske när taket i den stigande trendkanalen återtestas som stöd. 

Rekommendation
Lägg Bang & Olufsen under bevakning, köp nästa dipp.

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons