VECKA 17
Lördag
27
April
BT-annons
2016-07-06
photo


Guld upp olja ned, koppar i räjong
Marknaden just nu – Guldet fortsätter att rusa, oljan är på väg att bryta ned och i koppar händer ingenting.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/ss11.png

Spekulanternas position i guld 

Marknaden
I går piggnade guldet äntligen till medan silver tog en liten nödvändig paus efter en makalös uppgång. Vi förväntar oss nu samma kaliber i guldet, motstånden ovanför är inte testade sedan början av 2014. Det betyder att alla som köpt guld, och behållt, sedan 2014 ligger med vinst och inte långt bort är toppen från 2013.

Vi har ett mål på $2000 i guld och silver bör kunna dubblas i pris.

I oljan ser det ut som om vi få rikta blickarna nedåt istället efter gårdagens ras. Nu noteras kursen inte långt från vår nivå för blankning på kort sikt och exit på långsiktiga köpta. Om detta skrev vi om i helgens VM Update, läs mer här!

Vi är alltså intresserade av att gå kort om förra veckans lägstanotering passeras.

Blankningar är också aktuella i spannmål. I vete ligger vi "fully loaded", tungt i korta positioner efter ett starkt utbrott. Även majs har gått ned i säljzon och stoppat in oss i korta positioner. Sojabönor lång vi länge långa i men nu när tidigare rekylbotten återtestas är det snart dags att göra exit.

I kaffe och socker ligger vi lång. Kaffe har svårt att sticka iväg även då motstånden ovanför är svaga. Noteringar under förra veckans lägsta och vi gör exit, då kan blanknig instället bli aktullet.

Vi fortsätter att hålla ett öga på koppar där det inte händer något just nu. En högre topp eller lägre botten kan vara början på nästa trend.

Dagens graf visar spekulanternas position i guld som är rekordstor och fortsätter att öka från redan höga höjder. En lila linjen markerar ut att antalet öppna kontrakt öker, något som visar att fler blir aktiva i guld.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons