VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2015-07-28
photo


Oljan tickar sakta ned
Marknaden just nu – Oljan har nått en ny årslägsta. Efterfrågan ökar och tillslut minskar utbudet, vilket skapar trender som går bra att trejda.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/kkkkkkkkkkkkkkkkkkl.jpg

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/oiil.jpg

Statistik oljerelaterat

Marknaden
Oljan tickar sakta ned mot lägre lägsta medan många oljerelaterade bolag fortfarande har långt kvar till tidigare botten. Medias fokus ligger nu på Kina och guld, oljan har ännu inte skapat rubriker även då prist når lägre lägsta och priset noteras vid en ny årslägsta.

Lagren av olja är relativt hög i USA, det finns gott om olja. Det låga priset bidrar till att producenterna väntar med att sälja men det kan också bli som så att de får väldigt bråttom att bli av med sin produktion före det att priset sjunker för mycket.

Som vi skrev om i helgens WM Update finns det stor potential för oljan, vi siktar på en halvering, eller i varje fall $30.

Enligt den senaste undersökningen av BerclayHedge trodde 29,2 procent av fondförvaltarna på ett högre pris. Men sedan dess har oljan tickat ned och förmodligen även förvaltarnas tro på framtiden. För bara några månader sedan trodde över 40 procent på ett högre oljepris.

Priset på bensin är också med ned mot lägre lägsta. Grafen ovan visar att efterfrågan ökat i takt med ett lägre pris. De lägre prisnivåerna kommer sedan att minska utbudet på en nivå när det inte längre är lönsamt för producenterna, vilket kommer att skapa en stigande trend.

Men när denna trend inleds, om det sker om en vecka eller ett år och varifrån, kan vi inte förutspå. Vad vi kan göra är att följa våra medelvärden och när priset sedan stiger kommer också våra tekniska indikatorer att vända runt. Det är betydligt enklare att följa de tekniska signalerna dvs. vad välinformerade aktörer gör, än att själv försök informera sig om fundamenta för varje marknad för att sedan avgöra när köp eller sälj skall göras.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons