VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2015-07-23
photo


Förvaltare tror på dollarn, råvaror rasar
Marknaden just nu – Det går utför bland råvaror med en väldans fart medan dollarn stärks. Knappt 11 procent av fondförvaltarna tror på en svagare dollar.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/dx.jpg

Marknadssentimentet i dollarindexet

Marknaden
Den nordamerikanska dollarn är åter på väg upp och denna gång ser vi en bred uppgång mot de flesta valutor, vilket visar sig i en stark utveckling för dollarindexet som utgörs av en korg valutor mot dollarn. En stark dollar är negativt för råvaror som handlas med dollarn som bas.

Raset i guld har en viss korrelation till en stark valuta men det är fler råvaror på väg ned som olja, socker, kaffe och nu även spannmål efter en vad som ser ut att vara fejkad rörelse upp.

Det handlar inte om några nya trender eller trendskiften. Den som följer trenden bör ligga på sätt sida och inneha korta, blankade, positioner som stiger i värde när råvarorna faller.

I spannmålsprodukterna var det dock lätt att hamna på fel sida då vi där faktiskt nyligen haft utbrott upp frpm bottenformationer, explosiva rörelser relaterade till att hedgefonder och spekulanter låg på fel sida.

Nu när många av dem gjort exit på korta positioner, kanske den fallande långsiktiga trenden kan återtas. Vi har en ny grupp som står utanför och kan tänkas ge stöd åt en våg nedåt. Men före entré gäller det att tajma entré. Just nu faller t ex. vete från en högre topp och återtestar tidigare motstånd som stöd, då har vi ett köp med siktet instället på återtest av tidigare topp före det att vi får en ny lägre lägsta.

Grafen ovan visar vad fondförvaltarna har för inställning till dollarindexet. Mätningen är utförd av BarclayHedge och säger oss att bara 10,9 procent tror på en försvagning av dollarn.

46,9 procent är neutrala och 42,2 procent tror på fortsatt uppgång.

Dessa siffror är ingenting att gå mot och försöka vara smartare än marknadens pro. Att bara 10,9 procent tror på en svagare dollar innebär stöd för uppgången.    


 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons