VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2015-07-22
photo


Ökat intresse för att sälja oljan
Marknaden just nu – Potential för blankade positioner i oljan.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/cot_index_commitment_of_traders_CFTC_oil.1.jpg

Spekulanternas position

Marknaden
WTI-oljan segar sig nedåt och verkar finna $50 som ett stöd. Ett köp vid denna nivå är inte något vi vågar oss på, frågan är om vi får en rekyl upp före en ny våg ned. En ny fleraårslägsta kan skapa en ny säljvåg där priset dippar $5 på kort tid. Vid en rekyl upp får trendföljare som ännu inte kommit in en andra chans att gå kort.

Vi har målet inställt på $40 men glimtar även på $30, både nivåerna är fullt möjliga även om det kan verka otroliga i dag. På vilken nivå kostnaden för produktion ligger har ingen betydelse; det händer ofta att en råvara faller under denna nivå en längre tid innan produktionen minskar och priset vänder upp.

Och vad det gäller olja skiftar produktionskostnaderna kraftigt. Vad vi vet är att just nu, trots att priset på olja rasat kraftigt, finns det gott om olja och en kort position skulle därmed stärkas av det fundamentala. På lång sikt, 5 år, kanske vi ser $100 men den viktigaste frågan är hur vi i så fall skall tjäna pengar på det. Att köpa olja och lägga på hög, längst in i skrivbordslådan, är ingen bra ide för som med andra råvaror kostar det en del att äga i form av lager och försäkringar (vilket bakas in i det instrument man köper).

Skulle oljan vara på väg mot $100 kommer vi att få våra tekniska signaler på vägen upp, utbrott eller rekyl.

Grafen ovan är mycket intressant eftersom den visar att hedgefonder och andra spekulanter sålt olja en längre tid samtidigt som antalet öppna kontrakt ökat. Ju mer priset faller desto större intresse. Och så länge intresset ökar har vi stöd åt en trend, som just nu är fallande i oljan.

Se även "hedgefonder flyr oljan"!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons