VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2015-07-01
photo


Spekulanter minskar i olja
Marknaden just nu – I oljan har vi en fin sättupp att trejda och i vete är det köparna som styr nu när blankarna hamnat på fel sida.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/cot_index_commitment_of_traders_CFTC_1.jpg

Spekulanternas position

Marknaden
Grafen ovan har vi talat om tidigare men det tåls att upprepas eftersom det visar något unikt som inte inträffar så ofta. Förra veckan nämnde vi att spannmål var det mest intressanta just nu och köp gäller för hela slanten. (Nu när aktiemarknaden bryter ned är den dock också mycket intressant.)

Vi är inte positiva till vete för att European Commission reviderat ned sina estimat om veteproduktionen till 140 miljoner ton för perioden 2015/2016 (148 miljoner ton föregående period) eller för att produktionen av vete i Australien just nu är mycket osäker. Siffrorna på produktion och efterfrågan kan skifta en hel del upp och ned men i slutänden är det priset som avgöra om man har rätt eller fel.

Man kan ha rätt enligt fundamenta men ändå förlora pengar.

Just nu styrs spannmålspriserna mycket av psykologi, vem hinner ut först. Grafen ovan visar att hedgefonder ligger tungt i blankade positioner med ett högt Open Interest. Det är riktigt negativt så länge pristrenden är fallande. Nu har vi dock en stigande dagstrend i vilken de kan tvingas återköpa till ett skenande pris.

Spekulanternas återköp kan komma att stötta den nya trenden och orsaka flera starka rörelser upp, se graf här!

Läs mer här om hur vi tolkar spekulanter och commercials positioner i råvarumarknaden!

I råoljan fortsätter hedgefonder och stora spekulanter att sälja sina köpta positioner. De blir alltså mindre positiva i takt med att priset rör sig sidledes. Vi väntar tålmodligt på nästa trejd som blir köp eller blankning.

Än så länge har vi inte haft utbrottet från den räjong där priset pendlat i ett par månader. Allt kan hända i olja just nu; $30 är lika möjligt som $70.

Så länge priset konsoliderar är det svårt att gissa sig till nästa rörelse. Men så snart oljan åter sätts i gungning kan man få ett bättre odds.

Klicka här för en graf på den sättupp i olja vi kommer att trejda i WTI-olja!

Notera att det är i Q kontraktet vi trejdar nu dvs. augusti. Fortsättningsgrafen har en rullning mitt i räjongen och därmed har den inte samma nivåer.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons