VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2015-06-30
photo


Hedgefonder tokblankar koppar!
Marknaden just nu – Guldet vägrar att stiga, vilket säger oss en hel del och i koppar har större aktörer intagit en rekordstor blankad position långt före en negativ stark väletablerad trend i priset, samtidigt som antalet öppna kontrakt är rekordhögt.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/cot_index_commitment_of_traders_CFTC_1.jpg

Spekulanternas position i koppar

Marknaden
Priset på koppar är på väg ned men långt före det att dagstrenden är väletablerad, har större spekulanter och hedgefonder sålt stora mängder koppar. De har inte bara gjort exit på en förhållandevis stor köpt position, de har på bara någon vecka intagit en stor net kort position dvs. de har spekulerat i att kopparpriset kommer att falla.

Det sker samtidigt som Open Interest stiger, antalet öppna kontrakt ökar vilker är ännu mer negativt för koppar. Kopparmarknaden attreherar nya aktörer just nu, intresset är rekordhögt som framgår av den lila linjen i grafen ovan.

Då priset på koppar rasar från en högre topp utan att vi har någon fin naturlig horisonell stödnivå från den klassiska tekniska analysen, är det BT Utbrott som helt får avgöra vår entrénivå.

På kort sikt har vi då redan haft en signal för blankning.

Medias hysteri kring Grekland och euron har inte fått guldpriset att stiga, inte ens nya köp från Kina som vi skrev om förra veckan.

Att guldet inte orkar lyfta är ett tecken på att det inte är redo. Vi är lika negativa som tidigare, vad media och experter har att säga är inte alls av intresse för vår position. Det finns ingen som vet hur guldet kommer att gå eftersom det inte går att förutspå framtiden, så att lyssna på vad någon annan har att säga är inte till mycket hjälp.

Det är trenden som helt styr oss och våra beslut.

Viktigast för oss är psykologi och vad som händer vid tidigare toppar och bottnar, inte fundamenta i sig. Vi följer noga andras reaktion på nyheter och prisets rörelser.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons