VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2015-06-25
photo


Lagren av olja minskar
Marknaden just nu – Lagren av råolja i USA minskar men fondförvaltare tror på lägre pris.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/cot_index_commitment_of_traders_CFTC_1.jpg

Spekulanternas position

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/cot_index_commitment_of_traders_CFTC_1.jpgSpekulanternas position

Marknaden
I går tog vi upp att USA flödar av olja även då priset är lågt. Bland fondförvaltarna tror bara 27,4 procent på ett högre oljepris om sex månader, månaden före var siffran 41,5 procent då det tekniska såg lite bättre ut för uppgång. Den ändring vi sett kommer från de som tror på negång som ökat till hela 41,1 procent från 25,6 procent, se grafen ovan.

Osäkerheten ökar i takt med en suddigare teknisk bild men vad vi vet är att det är sällan som en marknad halveras och att marknaden då har fel.

Tidigare har vi tagit upp att hedgefonder sålt stora mängder naturgas även då den fallande trenden inte är kristallklar. Grafen ovan visar att de börjat återköpa lite smått men pristrenden är fortfarande negativ på lite längre sikt.

I dagsgrafen har vi ett perfekt utgångsläge för utbrottshandel. Blankning gäller vid en lägre lägsta eller köp över majtoppen (alltså inte junitoppen eftersom det motståndet bara testats en gång).

Grafen ovan visar också små förändringar i spekulanternas position i bensin och villaolja. Likt WTI-oljan har vi ingen stark trend i villaoljan (heating oil Q5), där gäller utbrottshandel på kort sikt, vilket även gäller för bensin (Gasoil Q5)

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/cot_index_commitment_of_traders_CFTC_1.jpg

American Petroleum Institute rapporterar om minskade lager av olja i USA, minus 3,2 miljoner fat förra veckan vilket var dubbelt så mycket mot vad man förväntat sig. Gårdagens siffra visade en minskning på 4,9 miljoner fat, något som bör vara positivt för priset men kursen fortsätter att konsolidera.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons