VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2015-06-03
photo


Hedgefonder lång i olja men kort gas
Marknaden just nu – Hedgefonder ligger lång olja, bensin och eldningsolja men kort i naturgas.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/cot_index_commitment_of_traders_CFTC_1.jpg

Spekulanternas position

Marknaden
Efter en rekyl ned från den högre toppen gör WTI-oljan ett försök till återtest av tidigare topp med den stigande trenden. Veckans trejd där vi rekommenderade köp av olja, lyckades vi pricka in vid den exakta rekylbottnen just när priset vände upp.

Se analys här!

Det beror inte på någon magisk indikator, att vi är välinformerade, att vi "kan" marknaden eller för att vi fick informationen på annat håll. Att rekommendationen kom exakt vid bottnen var relaterat till tur; ibland fortsätter rekylen lite till men i x-antal affärer inträffar det helt enkelt att vi kommer in exakt där rekylen bottnar.

Det handlar om statistik, inte orakelkrafter.

Att avgöra på vilken nivå en rekyl mot en trend är över, är bland det svåraste man kan ge sig på inom teknisk analys, ännu svårare är det att tjäna pengar på det.

Missa inte nästa Veckas Trejd, en alert gratistjänst från Börstjänaren, klicka här!

Den senaste statistiken från CFTC visar att hedgefonder ligger lång i en ganska så stor position i WTI-oljan, crude oil. De har dock minskat ned något men positionen är ändå stor i förhållande till tidigare noteringar.

Det innebär att större spekulanter inte längre är lika negativa som de varit till oljan, och det kan möjligen bero på att dagstrenden som kan klassas in som stigande med en högre högsta och en högre lägsta.

I naturgas ligger större aktörer på en stor net kort position men återköper i snabb takt nu när priset stiger. Naturgas har varit volatilt i den nedtrend vi haft, vilket betyder att det varit svårt att hålla sig kvar.

Större aktörer har också köpt bensin, gasoline, men positionen är ganska så neutral, liksom i eldningsolja, heating oil, se grafen ovan.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons