VECKA 17
Tisdag
23
April
BT-annons
2015-06-02
photo


Hedgefonder sålde guld och koppar
Marknaden just nu – Koppar och guld rör sig nedåt i silver ligger större aktärer på en relativt stor köpt position.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/cot_index_commitment_of_traders_CFTC_1.jpg

Spekulanternas position

Marknaden
I hela fem dagar har guldet stått stilla, och de senaste månaderna har priset rört sig sidledes i dagsgrafen. Tittar man i veckografen har guldet konsoliderat i flera år.

Vi har inte en aning om när utbrottet till en ny trend kommer eller om det blir upp eller ned. Men vad vi vet är att ju längre konsolidering desto starkare brukar efterföljande trend bli när marknadskilmatet skiftar från konsolidering till trend.

Den senaste statistiken från CTFC, se ovan, visar att hedgefonder sålde guld och koppar. De minskade ned på en net lång, köpt positioner. I silver har de en relativt stor net lång position. Skulle silvret bekräfta dagstrenden som fallande, ligger de på fel sida och som ett resultat av det kan vi då komma att få en panikvåg ned.

Det gäller dock att tajma entré. På börsen är tajmingen otroligt viktig, för möjligehten finns att större aktörer har rätt, att silver fortsätter upp. Först vid en lägre lägsta i dagsgrafen har vi vad som krävs för att blanka, först då är en blankning tajmad och klar.

I koppar har vi varit positiva i några månader då vi har högre högsta men det är ingen övertygande rörelser då varje ny topp följs av kraftiga nedgångar, vilka gör det svårt för trendföljare att hålla sig kvar. Noteringar under tidigare rekylbotten, och vi har en sättupp för blankning.

Skall man göra något bland dessa tre metaller är det köp av silver enligt BT-kanalen som gäller just nu, i linje med de vad de större aktörerna gjort.

Klicka här för en graf på silver!

Klicka här för att få rekylsättuppen förklarad!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons