VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2015-08-06
photo


Stenkoll på naturgas och olja
Marknaden just nu – Lagren av olja minskar från höga nivåer medan spekulanter flyr köpta positioner och i naturgas har vi ett perfekt läge för utbrottshandel.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/lageravolja.jpg

Lagren av olja i USA


http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/cot_index_commitment_of_traders_CFTC_1.spekulanter.i.olja.jpg

Spekulanternas position i olja

Marknaden
WTI-oljan noteras nu vid $45, ned från $64. Det är en så stor rörelse att dagstrenden är bekräftas som fallande och trendföljare bör vara inne i korta positioner. Som vi konstaterat tidigare är statistiken från CFTC anmärkningsvärd då de större spekulanterna och hedgefonder flyr olja, dumpar köpta positioner samtidigt som antalet öppna terminskontrakt stiger krafrigt.

Grafen ovan visar att spekulanternas position är rekordliten, denna grupp brukar alltid vara lång i oljan även om trenden faller. Så att de minskar så mycket är negativt samt att intresset ökar i takt med att priset faller.

Den övre grafen visar lagren av råolja i USA som rekylerar ned mot en stigande trend. Nedgången kan ses som om efterfrågan av olja ökar men de historiskt höga nivåerna är också ett tecken på att det finns så mycket olja att lagren fylls upp.

Vi är negativt inställda till oljan och oljerelaterade aktier eftersom trenderna är negativa och bekräftas med ett rikligt utbud samtidigt som efterfrågan avtar.

Lägg därtill en superstark dollar som fortsätter att trenda upp. Att dollarin stiger innebär att oljan blir dyrare för köpare med annan valuta, ett högre pris brukar ha en negativ effekt på efterfrågan.

Vi håller också stenkoll på naturgas som just nu konsoliderar och har gjort så en längre tid. Detta är en marknad perfekt för utbrottshandel.

Börstjänarens Orakelbrev
Börstjänarens kaxige finansguru Göran Högberg har med sina 30 år i branschen oslagbart bred och djup inblick i och utblick över världsekonomin. Abonnera på hans marknadsbrev, som utkommer två ggr per vecka eller när du som bäst behöver det!

Läs mer här!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons