VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2015-08-05
photo


Hård landning för spekulanter i bomull?
Marknaden just nu – Bomull är mest intressant bland softs just nu eftersom hedgefonder snart kan hamna på fel sida, vilket även gäller i kakao. Socker och kaffe trendar redan ned.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/cot_index_commitment_of_traders_CFTC_1.jpg

Spekulanternas position i soft

Marknaden
Socker noteras vid nya fleraårslägsta nästan varje dag. Trenden är alltså fallande och stöden inunder få och svaga. Detta är inte en marknad att köpa eftersom det rent statistiskt sett är ett högre odds för att kursen noterar en lägre lägsta än en högre högsta och därmed bör man som handlare satsa på korta blankade positioner i linje med vad större spekulanter och hedgefonder gör, se graf ovan.

Socker är dock kraftigt översålt just nu, så man får invänta nästa rekyl upp före entré.

Även kaffe har en tendens att notera nya lägre bottnar då trenden är fallande. Vi har i år haft ett flertal sättupper för utbrottshandel följt av rekyler men det har inte varit något fart på trenden som segat sig ned. Större spekulanter ligger kort med en förhållandevis stor position, i linje med trenden. Skulle dagstrenden skifta till stigande dvs. att vi får en högre högsta, vet vi att spekulanterna kommer att ligga fel med en hyffsat stor position vilket kan skapa rally. För att trejda det måste man dock tajma med det tekniska.

I dag är det tekniska läget rekyl upp mot en fallande trend och därmed har vi blankningsläge.

Sett till spekulanternas position är bomull det mest intressanta nu eftersom de större spekulanterna litter på en förhållandevis stor net lång position men priset står stilla. Bomull konsoliderar mellan ett starkt stöd och motstånd. Bryter kursen ned ligger spekulanterna fel men bryter det upp har de rätt och får extra köpkraft i takt med att tidigare positioner övergår till vinst.

Vi har våra köp- och säljorder ute i bomull, entré i en blankad position kan göras om förra veckans lägstanotering passeras med ett teck, se graf här!

Grafen över bomull är alltså superintressant men även kakao lockar till trejdning. Här har vi en starkt stigande dagstrend som vi tidigare i år varit med och köpt i. Nu har hedgefonder och spekulanter en stor köpt position samtidigt som priset rasar och det går så snabbt att priset inte ens lämnar efter sig en toppformation. En möjlig V-formation gör kakao svårhandlad med den klassiska tekniska analysen där vi använder oss av toppar och bottnar för entré, med BT Utbrott kommer vi dock alltid in när trenden skiftar.

Kakao kan alltså trejdas med strategier för utbrott, förslagsvis BT Utbrott.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons