VECKA 17
Onsdag
24
April
BT-annons
2015-06-16
photo


Hur vi trejdar guld och olja, ovanlig spekulation i naturgas
Marknaden just nu – Lite om trender och volatilitet i olja och guld samt ett märkligt fenomen i naturgas där spekulanter säljer blankt mot ett stigande pris.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/cot_index_commitment_of_traders_CFTC_1.jpg

Spekulanternas position

Marknaden
I naturgas händer just nu något ovanligt, större spekulanter ligger tungt i blankade positioner som de ökat till under flera veckor samtidigt som kursen vänt upp från en bottenformation där priset pendlar i flera månader. Under denna tid har också antalet öppna kontrakt trendat upp, något som visar att fler blir involverade i naturgas.

Detta tolkar vi först som negativt men extremt positivt om naturgas skulle ta sig upp över majtoppen och bekräfta spekulanterna fel. Då kan det bli rally drivet av återköp, då vill vi ligga lång, i köpta positioner. Men bara då, bara om vi får en högre högsta.

I dag är det blankningar att föredra och har man ännu inte tagit position kan en säljstopp placeras något under tidigare botten, naturgas kan alltså trejdas med strategier för utbrott i dag (eftersom vi har en dubbelbotten).

I oljan gäller också utbrotthandel nu, på kort sikt från den region där priset pendlat i några månader.

Man säger gärna att oljan har hög volatilitet i dag och att det är en trendande marknad. Det är dock inte riktigt sant, det är vad som hänt; oljan har trendar under ökad volatilitet. Just nu avtar volatiliteten och priset har svårt att bekräfta en trend. Det är sällan som det fungerar att trejda en marknad på vad som fungerade i går.

Det innebär att vi nu kan applicera strategier i oljan som drar nytta av en minskad volatilitet och en tendens till falska utbrott (se t ex. Turtle Soup). Men i guldet som inte trendat på flera år utan pendlat sidledes (så som oljan gjorde före den starka trenden ned), kan vi trejda med modeller som tjänar stort OM en trend skulle inledas, OM volatiliteten ökar.

Det är så enkelt att i efterhand plocka ut strateiger och modeller som fungerat de senaste 6-12 månaderna men att trejda i högerkanten av grafen är lite svårare.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista Sid 1 av 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
 
 
 
 
 
 
 
Annons